Live Live

Groene Pluim voor Bijenvereniging Voorne Putten

Gepubliceerd: Maandag 22 mei 2023 10:45

Groene Pluim voor Bijenvereniging Voorne Putten

De Pluim van de Arbeid wordt al enkele jaren uitgereikt aan vrijwilligersorganisaties in Nissewaard.

Nissewaard - Tussen Zuidland en Abbenbroek staat langs de Oude Kadesedijk de Bijenstek. Hier staan meerdere kasten waar bijen druk in en uit vliegen om honing te maken. Deze bijen zorgen ervoor dat wij kunnen eten. Zonder de bijen kunnen bijvoorbeeld de bomen geen fruit leveren.

De vrijwilligers van de Bijenvereniging Voorne Putten kunnen daar heel veel over vertellen. Juist in deze tijd, nu de natuur onder druk staat en soorten planten verdwijnen, zorgen zij met hun bijen en met hun verhaal voor bewustwording. Bewustwording dat de biodiversiteit verbetert moet worden en we voorzichtiger met de natuur moeten omgaan.

De bijenvereniging verzorgt ook cursussen om imker te worden. Voor wie het houden van bijen te ver gaat kan de vereniging ook ondersteunen door lid te worden of door te doneren. Raadsleden Hanneke Stengs en Hidde Douma hebben afgelopen week namens de PvdA Nissewaard een Groene Pluim uitgereikt zodat de vrijwilligers de Bijenstek kunnen verbeteren.

De Pluim van de Arbeid wordt al enkele jaren uitgereikt aan vrijwilligersorganisaties in Nissewaard doordat raadsleden een deel van hun vergoeding hiervoor beschikbaar stellen. Ook leden van de PvdA dragen bij aan de Pluim. Organisaties kunnen worden voordragen via pvda@nissewaard.nl.

Deel deze pagina: