Live Live

GroenLinks en PvdA: aandacht voor aantal stembureaus

Maandag 24 juli 2023 12:11

GroenLinks en PvdA: aandacht voor aantal stembureaus

In het kader van de verkiezingen voor de Tweede Kamer dit najaar hebben zij daarom het college gevraagd om de situatie te herzien. 

Voorne aan Zee - De verschillende verkiezingen sinds 2014 tot het voorjaar 2023 in Voorne aan Zee en in de voormalige drie gemeenten hebben een gestage daling van het aantal stembureaus laten zien. Vooral in Hellevoetsluis was deze daling erg drastisch, namelijk een halvering. Dit is met name extra zorgwekkend omdat daarmee het aantal stembureaus in woonzorgcentra van zes was teruggebracht tot nu nog maar één.

De gezamenlijke besturen van GroenLinks en Partij van de Arbeid in Voorne aan Zee zijn van mening dat daarmee vooral worden getroffen de inwoners die minder mobiel zijn. Daarnaast leert de ervaring ook dat voldoende en goed bereikbare stembureaus de opkomst bevorderen; met de trend van dalende opkomsten bij verkiezingen is ook dit dan ook noodzakelijk.

In het kader van de verkiezingen voor de Tweede Kamer dit najaar hebben zij daarom het college gevraagd om deze situatie te herzien, de beperking van het aantal stembureaus te stoppen en zorg te dragen dat ook de minder mobiele inwoners niet beperkt worden in het uitbrengen van hun stem. Zij vragen daarbij ook de inzet van de andere politieke partijen.

Deel deze pagina: