Live Live

Groot onderhoud aan oevers en steigers

Vrijdag 04 maart 2022 13:49

Groot onderhoud aan oevers en steigers

De komende maanden zal er hard worden gewerkt om alle voorzieningen in de recreatiegebieden op te knappen.

Regio - Er is lang aan gerekend en getekend, maar het Recreatieschap Voorne-Putten is in de Bernisse gestart met een groot programma aan oevers en aanlegvoorzieningen. Als eerste is de aanlegsteiger bij de Pannenkoekenbakker aan de beurt.

Deze steiger wordt geheel vervangen door een nieuwe. Wethouders Martijn Hamerslag, Aart Jan Spoon, en Henk de Graad, allen lid van het Dagelijks Bestuur van het Recreatieschap hebben de aftrap gedaan.

Behalve groot onderhoud wordt ook geïnvesteerd in nieuwe aanlegvoorzieningen. Het gehele onderhoud- en investeringsprogramma omvat ca. 50 objecten in zowel de Bernisse als in het Brielse Meer. Groot onderhoud aan de objecten is hard nodig. Een aantal aanlegvoorzieningen verkeert op dit moment in behoorlijk slechte staat.

De komende maanden zal er hard worden gewerkt om alle voorzieningen op te knappen. Dat betekent ook dat de komende maanden de voorzieningen tijdens de werkzaamheden enige tijd niet gebruikt kunnen worden. Behalve aanlegsteigers worden ook diverse aanlegvoorzieningen in de haventjes, zoals Vogelkreek, Krimsloot en Haven Middenplaat vernieuwd en krijgt de voetgangersbrug in Oud Hoenderhoek een grote opknapbeurt.

Op de website van het Recreatieschap kunt nadere informatie over het project raadplegen. Hier kunt u ook de actuele planning raadplegen.

Deel deze pagina: