Live Live

Groot onderhoud aan oevers en steigers

Vrijdag 22 april 2022 09:35

Groot onderhoud aan oevers en steigers

Behalve groot onderhoud wordt ook geïnvesteerd in nieuwe aanlegvoorzieningen.

Regio - Er is lang aan gerekend en getekend, maar het omvangrijke programma voor groot onderhoud en nieuwe investeringen aan oevers en aanlegvoorzieningen in de recreatiegebieden Bernisse en Brielse Meer is volop in uitvoering. De oude aanlegvoorzieningen in de Vogelkreek en Krimsloot zijn inmiddels geheel verwijderd. Hiervoor in plaats is een nieuwe constructie van damwand aangebracht. Op 20 april hebben de dagelijkse bestuurders van het Recreatieschap Voorne-Putten een kijkje genomen bij het resultaat in de Krimsloot.

Behalve groot onderhoud wordt ook geïnvesteerd in nieuwe aanlegvoorzieningen. Het gehele onderhoud- en investeringsprogramma omvat ca. 50 objecten in zowel de Bernisse als in het Brielse Meer. Groot onderhoud aan de aanlegvoorzieningen is hard nodig. De werkzaamheden zijn begin maart gestart en lopen door tot ca. eind augustus. Dat betekent ook dat de komende maanden de voorzieningen tijdens de werkzaamheden enige tijd niet gebruikt kunnen worden. Behalve aanlegsteigers worden ook diverse aanlegvoorzieningen in de haventjes, zoals Vogelkreek, Krimsloot, Robbe Roggekreek en Haven Middenplaat vernieuwd en krijgt de voetgangersbrug in Oud Hoenderhoek een grote opknapbeurt. Vanwege de opgave om de beheerlasten van al die voorzieningen omlaag te brengen, wordt een deel van de houten steigers omgevormd naar stalen damwanden met een langere levensduur. Daarnaast wordt op een beperkt aantal locaties de aanlegcapaciteit verminderd.

De bestuurders zijn ter plaatse gekomen door middel van de nieuwe multifunctionele boot van het recreatieschap. Deze boot wordt zowel voor handhaving als beheer doeleinden gebruikt. De bestuursleden hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om in de Krimsloot ook direct de boot officieel te dopen.

Op de website van het Recreatieschap kunt nadere informatie over het project steigers en oevers raadplegen. Hier kunt u ook de actuele planning inzien.

Deel deze pagina: