Live Live

Grootschalige controle in strijd tegen ondermijning

Gepubliceerd: Donderdag 23 juli 2020 14:27

Grootschalige controle in strijd tegen ondermijning

In een bedrijf zijn alle middelen en voorbereidingen voor een hennepplantage en een grote som geld aangetroffen.

Nissewaard - Woensdag is een grootschalige controle gehouden bij de autobranche. Er zijn 6 bedrijven gecontroleerd. Gebleken is dat er mooie bedrijven zijn met een uitstekende reputatie die goed geworteld zijn in de samenleving. Maar er is ook een bedrijf dat het niet zo nauw neemt met de wet en soms zelfs criminelen helpt. In een bedrijf zijn voorbereidingen voor een hennepplantage en een grote som geld aangetroffen.

De autobranche bestaat uit autodealers, sloperijen, autoverhuur, apk keuringsstations, reparatie- en schadeherstel en bandenbedrijven. De controle werd uitgevoerd door het Regionaal Operationeel Bestuurlijk Team, DCMR, RIEC, (vreemdelingen)politie, Stedin, gemeente en het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit. Burgemeester Foort van Oosten liep een deel van de controles mee. Hierbij waren ook aanwezig de voorzitter landelijk strategisch overleg aanpak ondermijning Peter Noordanus en Winnifred Laman-Soto, directeur van het RIEC.

De controle heeft opgeleverd dat de meeste bedrijven zich netjes aan de regels houden. Er zijn echter ook bedrijven die de regels hebben overtreden, zoals overtredingen van milieuwetgeving of onregelmatigheden in de administratie. De DCMR en de Belastingdienst zullen deze zaken verder oppakken en behandelen.

In een bedrijf zijn alle middelen en voorbereidingen voor een hennepplantage en een grote som geld aangetroffen. Een persoon is hiervoor aangehouden. De gemeente bereidt een bestuurlijke spoedsluiting voor.

De samenwerkende diensten hebben goed gebruik gemaakt van elkaars expertise. De integrale controles hebben netwerken versterkt en de uitwisseling van ideeën op het gebied van vernieuwing bevorderd. Burgemeester Foort van Oosten: “Deze actie toont aan dat we een gezamenlijke taak hebben bij het bestrijden van ondermijning. Door samen op te trekken en het integraal op te pakken, boeken we succes.“

Deel deze pagina: