Live Live

Grote regionale samenwerking VMBO techniek

Gepubliceerd: Zaterdag 30 maart 2019 16:57

Grote regionale samenwerking VMBO techniek

Het kabinet heeft 100 miljoen euro gereserveerd voor dekkend, doelmatig en hoogstaand technisch onderwijs.

Regio - De vmbo-scholen van Voorne-Putten, Rozenburg en Hoogvliet gaan samenwerken om meer leerlingen een technische opleiding te laten doen. Op 27 maart 2019 wordt in Brielle de samenwerkingsovereenkomst getekend tussen de verschillende schoolbesturen, het MBO en het bedrijfsleven.

Er is al jaren een groot tekort aan technisch opgeleiden en steeds minder leerlingen kiezen voor een technische opleiding. Het kost de scholen bovendien moeite om geschikte docenten te vinden en alle moderne ontwikkelingen bij te houden.

Het kabinet heeft 100 miljoen euro gereserveerd voor dekkend, doelmatig en hoogstaand technisch onderwijs. Voor de regio Voorne-Putten, Rozenburg en Hoogvliet is in totaal 5,6 miljoen euro beschikbaar voor de komende vier jaar. Voorwaarde is dat de scholen samenwerken met elkaar, met het MBO en met het bedrijfsleven.

De vmbo-scholen met techniek zijn Helinium, Maerlant en De Oude Maas. Andere scholen die meedoen zijn onder andere: Wellant Anna Hoeve, Godfried Richter, Bahûrim, Jacob van Liesveldt, Scala Rietvelden en Penta Hoogvliet. Het Scheepvaart en Transport College tekent mee als MBO-instelling.

Deel deze pagina: