Live Live

Grote uitslaande brand verwoest bovenverdieping

Donderdag 30 november 2023 00:54

Grote uitslaande brand verwoest bovenverdieping

Spijkenisse - De brandweer redde meerdere dieren uit de woning, namelijk 2 honden, 2 katten, 5 slangen en een hagedis.

Woensdagavond 29 November is er een grote brand uitgebroken in een rijtjeswoning aan de Salamanderveen in Spijkenisse.

Even na 20:10 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor de brand in de woning, buurtbewoners zagen rook uit de woning komen en hebben direct gebeld. Bij aankomst van de eerste hulpdiensten ter plaatse bleek de brand inmiddels zo groot te zijn dat deze aan beide kanten van de woning uitslaand was. De brandweer is direct begonnen met het blussen van de brand en na enige tijd hadden ze de brand onder controle. Ondertussen was er informatie binnengekomen dat er huisdieren zaten in de woning waar de brand was uitgebroken.

De brandweer heeft direct gezocht naar de dieren en heeft vijf slangen, twee honden, twee katten en één hagedis gered uit de woning. Omdat het om veel dieren ging, kwam de dierenambulance met meerdere voertuigen naar de locatie. Naast de dieren zijn er door het aanwezige ambulancepersoneel vier mensen nagekeken omdat deze rook hadden in geademd, twee daarvan zijn naar het ziekenhuis vervoerd.

Door de brand zijn de getroffen woning en de naastgelegen woningen tijdelijk niet bewoonbaar en voor hen is dan ook tijdelijk een vervangende woonruimte geregeld. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan wordt op dit moment onderzocht.

Foto: Nieuws Op Beeld

Deel deze pagina: