Live Live

Grote verdeeldheid bij bijeenkomst over vluchtelingen

Vrijdag 21 oktober 2022 10:19

Grote verdeeldheid bij bijeenkomst over vluchtelingen

Verschillende inwoners hadden geen goed woord over voor de handelswijze van de gemeente omdat de communicatie slecht zou zijn. 

Nissewaard - Donderdagavond vond er in de Drenkwaard een bijeenkomst plaatst over de vluchtelingenopvang, welke opgebouwd wordt naast de sporthal. Volgende week of de week erna worden de Oekraïense vluchtelingen verwacht. Dit zullen er rond de 70 zijn, wist burgemeester Foort van Oosten te melden tijdens de opening van de avond.

Verschillende inwoners hadden geen goed woord over voor de handelswijze van de gemeente omdat de communicatie slecht zou zijn richting de omwonenden. Ook een punt wat ter sprake kwam is wat voor mensen er komen. De vergunning voor nu is voor een jaar afgegeven. Deze geeft aan dat er alleen Oekraïense vluchtelingen mogen worden opgevangen. Deze vergunning kan na een jaar worden verlengd, mocht de oorlog in Oekraïne nog voortduren.

De gemeente zet in om gezinnen op te vangen. Echter kon van Oosten niet beloven dat er ook alleenstaande mannen of vrouwen zouden worden opgevangen. Ook kwam uiteraard de veiligheid ter sprake. Bij ordeverstoringen of andere overlastgevende situaties gaf de burgemeester aan dat de politie daarvoor gebeld kon worden.

De kinderen zullen in Spijkenisse naar school gaan, dit vanwege de taalbarrière. Hier zal een school speciaal voor worden ingericht, mocht dit al niet gedaan zijn. Ook waren er positieve geluiden. Zo werd de vraag gesteld of de vluchtelingen nog spullen nodig hebben. Dingen zoals speelgoed waren zeker gewenst. Over een inleverpunt zou nog worden nagedacht. Nadat de burgemeester de menigte had toegesproken, en een aantal vragen had beantwoord, ging hij in kleine groepjes met de mensen praten om ook vragen in kleine kringen te beantwoorden.

Foto: Nieuws op Beeld / Martijn de Bruijn

Deel deze pagina: