Live Live

H.V. de Watergeus houdt Catfish Karpermarathon

Gepubliceerd: Woensdag 31 oktober 2018 20:19

H.V. de Watergeus houdt Catfish Karpermarathon

Er werden uiteindelijk maar 15 karpers gevangen met een totaal gewicht van 147,9 kg, de zwaarste karper woog 13,5 kg. 

Brielle - Afgelopen weekend is de tweede karpermarathon van H.V. de Watergeus gevist. De marathon was een maand uitgesteld i.v.m. de vele wier groei in de vesting grachten van Brielle. Nadat het wier eind september weg gemaaid is, kon er op de meeste stekken weer goed gevist worden.

De 14 koppels stonden weer te popelen om na de loting in het clubgebouw zo snel mogelijk naar de waterkant te gaan. De vrijdagavond en nacht werd er nog niet heel veel gevangen, waardoor de wedstrijd nog volledig open lag en elk koppel nog kans maakte op de eerste plek. Het koppel Ron Donker en Raymond Meinster nam op de eerste kaai op zaterdag de koppositie in beslag. Helaas werd er minimaal vis gevangen, maar dat mocht de pret en gezelligheid bij de vissers met het mooie weer niet drukken.

Even leek het nog spannend te worden bij het koppel Wesley Looij en Danny Weedel, maar dit koppel verspeelde helaas de eerste aanbeten waardoor er uiteindelijk maar twee vissen uit het water kwamen. In de nacht van zaterdag op zondag werd er door verschillende koppels nog wel een karper gevangen, waardoor er het nodige nog wel veranderde in het klassement. Er werden uiteindelijk maar 15 karpers gevangen met een totaal gewicht van 147,9 kg. De zwaarste karper woog 13,5 kg gevangen door Hans Westerink en Roel Booden. Het koppel Ron Donker en Raymond Meinster won de wedstrijd, gevolgd door Ger Mol en Robbert de Gier. Het koppel Wesley Looij en Danny Weedel werd derde.

De wedstrijd werd afgesloten met de prijsuitreiking en om 14.00 uur stond de pizzabus klaar waarmee het gezellige weekend werd afgesloten. Graag willen zij hun sponsors hartelijk danken voor hun bijdrage, zonder hen kunnen ze de wedstrijd niet zo mooi neer zetten als dat het nu is!

Deel deze pagina: