Live Live

Hart van 180 sneeuweenden duikt op in Spijkenisse

Gepubliceerd: Zaterdag 13 februari 2021 08:35

Hart van 180 sneeuweenden duikt op in Spijkenisse

De toevallige voorbijgangers die de ONS'ers bezig zagen, reageerden verbaasd en enthousiast op de opvallende eendengroep. 

Spijkenisse - In de avond van donderdag op vrijdag verscheen in het centrum van Spijkenisse uit het niets een valentijnshart dat gevormd werd door 180 sneeuweendjes. Deze ludieke actie van de lokale politieke partij ONS-Nissewaard is bedoeld om een glimlach op de gezichten van de voorbijganger te toveren.

Raadslid Robert Vis: "Het is onze ode aan Nissewaard in deze toch lastige tijden waarmee we de Nissewaarders een hart onder de riem proberen te steken. We hopen dat als mensen dit zien wanneer ze voorbij lopen of toen ze vanochtend wakker werden en vanaf hun balkon dit hart zagen, dat ze toch even moeten glimlachen."

De sneeuweenden werden gemaakt middels speciaal gevormde eendenknijpers en werden neergezet in een groot hart dat middels sneeuwscheppen op het theaterplein was gevormd. Zij die deze dagen geprobeerd hebben een sneeuwbal te maken, hebben gemerkt dat het nog niet zo gemakkelijk is om met deze sneeuw vormen te maken. Het koste dan ook enige oefening en inzet om de grote hoeveelheid eenden te maken.

De toevallige voorbijgangers die de ONS'ers bezig zagen, reageerden verbaasd en enthousiast op de opvallende eendengroep op het theaterplein en maakten direct gebruik van de mogelijkheid om op de foto te gaan met de eenden. Raadslid Martin Polder vervolgt: "Het heeft niet zoveel met politiek te maken, maar dat hoeft niet altijd, soms mag het ook gewoon een leuke actie zijn. En wees niet verbaasd als deze sneeuweenden op meer plekken zijn opgedoken dit weekend bijvoorbeeld in een van de kernen", vervolgt hij met een glimlach.

De actie is bedoeld om mensen te verrassen. Veel mensen willen met de eendjes op de foto en mocht u een eendje spotten en er mee op de foto gaan. Na dit weekend geeft ons-nissewaard een aantal van deze speciale eendengrijpers weg dus foto's kunnen ingezonden worden om daar kans op te maken via de facebook of website van de politieke partij. Na het weekend zal de sneeuw hoogstwaarschijnlijk langzaam verdwijnen, maar de eendjes zullen ongetwijfeld op een later moment weer opduiken.

Deel deze pagina: