Live Live

Helaas geen promotie voor vv Hellevoetsluis

Gepubliceerd: Zondag 04 juni 2023 17:13

Hellevoetsluis speelt ook volgend seizoen weer in de 2e klasse en zal dan opnieuw proberen promotie naar de 1ste klasse te bewerkstelligen.

Hellevoetsluis - Op een zonnig en gezellig Sportpark Stadspolders in Dordrecht trad Hellevoetsluis aan voor de eerste wedstrijd in de strijd om de nacompetitie voor promotie. Met Oranje Wit troffen de mannen van trainer Paul Bestebreur meteen de zwaarst denkbare tegenstander.

De Dordtenaren waren namelijk als 10e geëindigd in de 1ste klasse, met slechts 1 punt achterstand op de nummers 9, 8 en 7. Daarbij verloor Oranje Wit de laatste competitiewedstrijd ook nog eens thuis van het reeds gedegradeerde Achilles ’29. Hadden zij deze dus ‘gewoon’ gewonnen dan waren zij soeverein als 7e geëindigd.

Oranje Wit miste wel 8 van de 15 selectiespelers, maar met een tweede elftal dat uitkomt in de reserve Hoofdklasse, een onder-23 dat divisie speelt, een onder-19 dat speelt in de hoofdklasse en ook een onder-17 dat divisie speelt, wist het nog steeds een representatief elftal op de been te brengen. Hellevoetsluis miste in deze belangrijke wedstrijd doelman Dyron Bijl (geblesseerd), centrale verdediger Jeffrey de Koning (geschorst) en Vincent Mast (afwezig).

Binnen de 10 minuten lag de 1-0 al achter doelman Ti-Jey Bins, die nog wel een hand tegen de bal kreeg, maar de inzet via de paal in het doel zag verdwijnen. Tot aan de 30e minuut was het vooral Oranje Wit dat de wedstrijd dicteerde en veelal door de as gevaarlijk werd. Pas 10 minuten voor rust was een schot van Brian Poelman (net naast) een eerste wapenfeit. Vijf minuten voor rust was de eerste kans voor Hellevoetsluis ook meteen raak. Fabian Boekholt trok voor vanaf de linkerkant en de van rechts naar binnen gekomen Glenn Stoffers was eerder bij de bal dan zijn tegenstander (1-1). Een meevaller voor Hellevoetsluis dat toch hoop moest geven voor de tweede helft.

In de 54e minuut kwam Hellevoetsluis weer op achterstand, toen er een ware schiettent zich voltrok voor de ogen van doelman Bins. Eerst gooide een speler zich nog voor de bal, in tweede instantie keerde Bins een inzet, daarna werd de bal nog van de lijn gered, maar uiteindelijk viel de 2-1 toch. Bij deze stand kreeg Hellevoetsluis de grootste kansen om nog terug in de wedstrijd te komen.

Hamdi Akcay kwam met Brian Poelman en Fabian Boekholt in een 3-tegen-1 situatie, maar deze werd slecht uitgespeeld en een corner werd door Timo Verheij maar net naast gekopt. Toe het in de 64e minuut 3-1 voor Oranje Wit was de wedstrijd wel gespeeld en mocht Hellevoetsluis blij zijn dat het uiteindelijk bij 5-1 bleef. Zodoende speelt Hellevoetsluis ook volgend seizoen weer in de 2e klasse en zal het met nieuwe spelers en een nieuwe trainer op nieuw proberen promotie naar de 1ste klasse te bewerkstelligen.