Live Live

Hellevoetse dromen worden (online) gedeeld

Gepubliceerd: Dinsdag 14 juli 2020 19:27

Hellevoetse dromen worden (online) gedeeld

Op vrijdag 10 juli werd een speciaal Droomconcert georganiseerd en werd het Droom je mee lied aan genodigden en online gepresenteerd.

Hellevoetsluis – Tijdens het Durf te Dromen concert op vrijdag 10 juli kregen de dromen van de inwoners van Hellevoetsluis vorm met de première van het Droom je mee lied. Het resultaat van de ingezonden droomteksten en de schrijfworkshop met de groep anderstaligen van het Albeda Start College Hellevoetsluis.

Twee maanden eerder lanceerde het Project Durf te dromen, initiatief van het Cultuurhuis Nieuwe Veste, de online Droom je mee Challenge. Een challenge waarbij de inwoners van Hellevoetsluis werden uitgedaagd om in de pen te kruipen en hun dromen uiting te geven. De ingezonden droomteksten werden door singer-songwriter Anette Rietveld verwerkt tot een droomlied.

Op vrijdag 10 juli werd een speciaal Droomconcert georganiseerd en presenteerden de performers van Theatertuin van Voorne in de grote zaal van Theater Twee hondjes het Droom je mee lied aan genodigden en aan de online kijkers via de livestream.

Gedurende deze muzikale avond werden o.a. ingezonden gedichten voorgedragen door Geerte Wensink en Katja Logtenberg. Ook Mushin Sharif, student van de groep anderstaligen van het Albeda Start College Hellevoetsluis, deelde zijn gedicht met het (online) publiek. Hij en zijn medestudenten gaven eerder uiting aan hun dromen tijdens een schrijfworkshop, onder begeleiding van Carla van der Mast (projectleider Durf te dromen).

Als blijk van waardering werd aan het eind van de avond een cheque overhandigd aan deze studenten voor een gratis open leesgroep in de bibliotheek, namens Cultuurhuis Nieuwe Veste. Voor deze studenten echt een droom die uitkwam! Wethouder Hans van der Velde van gemeente Hellevoetsluis ontving op 1,5 meter afstand een bloemlezing uit handen van Corinne van Lelieveld (Directeur Theater Twee Hondjes) ter afsluiting van deze muzikale avond en de succesvolle afronding van de online Droom je mee Challenge.

Wil je jouw droom ook delen? Meepraten over eerdere challenges? De droomteksten en de livestream terugkijken? En ben je benieuwd naar de toekomstige workshops van Project Durf te Dromen dit jaar? Kijk dan op www.durftedromen.online en deel je droom.

Deel deze pagina: