Live Live

Hellevoetsluis de bal, Binnenmaas de punten

Gepubliceerd: Maandag 14 maart 2022 17:47

Hellevoetsluis verloor voor de tweede keer op rij, maar gelukkig bleef de schade wel beperkt.

Hellevoetsluis - Op deze zonnige zaterdag toog de ploeg van Paul Bestebreur naar Maasdam, alwaar het, na de nederlaag van vorige week in de thuiswedstrijd tegen Sparta, moest proberen de 3 punten mee te nemen naar de Brielsestraatweg. Ondanks 65% balbezit voor de Hellevoeters, bleven de punten op de Hoeksche Waard.

Hellevoetsluis moest het doen zonder de geschorste aanvoerder Onur Furuncu, waardoor er voor Daniël Dijksman voor het eerst in een competitiewedstrijd een basisplaats, weliswaar aan de voor hem onwennige linkerkant van de verdediging, weggelegd was. Tevens was er de terugkeer van Marley Dors in de basis, nadat hij vorige week na een blessure al ingevallen was. Zo was de succesvolle voorhoede met Glenn Stoffers, Fabian Boekholt, Marley Dors en Serkan Yavuzyigitoglu weer in ere hersteld.

Waar normaal gesproken de Hellevoeters voortvarend beginnen en al vroeg in de wedstrijd de eerste kansen krijgen, was het dit keer de tegenstander die al in de 7e minuut op voorsprong kwam. Een voorzet vanaf de rechterkant van Binnenmaas kon door de spits geheel vrijstaand ingetikt worden (1-0). Drie minuten later had Serkan Yavuzyigitoglu de gelijkmaker op zijn schoen. Oog-in-oog met de keeper wist de doelman ten koste van een hoekschop de inzet te keren. Uit de hoekschop kreeg ook Marley Dors een grote kans, maar weer was de doelman de situatie meester. Op een slecht (hobbelig) veld wist Hellevoetsluis niet tot het zo geliefde combinatievoetbal te komen en ook was er veel irritatie onderling, wat gedurende de wedstrijd leidde tot 3 frustratiekaarten.

In de 24e minuut verdubbelde Binnenmaas zowaar de voorsprong, toen aanvoerder Jeffrey de Koning bij het uitverdedigen ongelukkig op de hakken van zijn tegenstander trapte, wat leidde tot een strafschop. Opnieuw was het de nummer 9 die doel trof (2-0). Optisch hadden de Hellevoeters een overwicht, maar kansen wist het niet te creëren. Te veel spelers zaten niet in de wedstrijd. Toch wisten de rood-witten nog voor de rust de aansluiting te vinden. Serkan Yavuzyigitoglu mocht, ondanks het zoveelste vlagsignaal van de Binnenmaas grensrechter, doorgaan van scheidsrechter Van Lith en scoorde nu 1-op-1 met de doelman wel (2-1). Een minuut later floot de arbiter voor de rust.

Waar je zou verwachten dat Hellevoetsluis getergd en gemotiveerd uit de kleedkamer zou komen om iets aan de achterstand te doen, was het Binnenmaas dat al 3 minuten na de hervatting de voorsprong uitbreidde. Weer was het een speler van de groen-gelen die in het midden vrijstond en kon scoren (3-1). Het werd vervolgens éénrichtingsverkeer, helemaal toen de ingevallen Brian Poelman in de 65e minuut voor de 3-2 zorgde. Alle hens aan dek nu voor Binnenmaas, maar ondanks verwoede pogingen wist Hellevoetsluis de gelijkmaker niet meer te produceren. De anders zo trefzekere Glenn Stoffers was in de 88e minuut nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar hij kwam een teenlengte tekort om overtuigend uit te kunnen halen en zodoende belandde het rolletje in de handen van de keeper.

Zodoende verloor Hellevoetsluis voor de tweede keer op rij, maar bleef de schade beperkt. Nummer 1 DCV en nummer 3 CWO speelden namelijk tegen elkaar en deelden de punten, Pelikaan kwam niet in actie en Sparta verloor met maar liefst 4-0 van Spirit, waardoor nu ineens SVS en CION de bovenste plaatsen in zicht hebben. Volgende week speelt Hellevoetsluis thuis tegen laagvlieger Rozenburg en om niet in een serieuze vormcrisis terecht te komen dient er weer eens gewonnen te worden.