Live Live

Hellevoetsluis de kansen, VCK de punten

Gepubliceerd: Maandag 06 maart 2023 15:45

Hellevoetsluis zakte van de 3e naar de 4e plaats en staat nu 7 punten achter op koploper Zuidland.

Hellevoetsluis - Hoewel Hellevoetsluis in Koudekerke niet haar beste wedstrijd van het seizoen speelde, had het op basis van het veldspel en de kansen 'gewoon' met 3 punten huiswaarts moeten keren. Een van richting veranderde vrije trap zorgde er echter voor dat de ploeg van Paul Bestebreur na 90 minuten met lege handen stond en de titelkansen als sneeuw voor de zon zag verdwijnen.

In de eerste 20 minuten van de wedstrijd, die 10 minuten later begon, omdat de keeperstrui van de doelman van VCK te veel gelijkenissen vertoonde met de outfit van de scheidsrechter, was het vooral aftasten tussen beide teams. De eerste gevaarlijke momenten kwamen vanaf de linkerkant van VCK via de gevaarlijke nummer 11. In de 25e minuut viel de eerste kans voor Hellevoetsluis te noteren, maar het schot van Brendon Jansen van buiten de 16 meter ging rakelings naast. Op het knusse sportpark van de Zeeuwen, waar zon en regen elkaar afwisselden, was de grootste kans in de blessuretijd van de 1ste helft voor Glenn Stoffers. Na een goede actie van Fabian Boekholt had Stoffers de bal voor het intikken, maar de bal ging voorlangs, zodat de stand bij rust nog altijd 0-0 was.

Direct na rust was het opnieuw Glenn Stoffers die, na een goede actie van Serkan Yavuzyigitoglu, opnieuw voor de keeper opdook. Dit keer was de kans moeilijker doordat de bal dichter op de doelman was en deze zich met gevaar voor eigen leven voor de bal wierp. Beide spelers kwamen ook met elkaar in botsing en de bal verdween naast het doel. Voor Hellevoetsluis was dit wel het sein om de zaken wat energieker aan te pakken en tot aan de 65e minuut was het vooral Hellevoetsluis wat de klok sloeg.

De rood-witten kregen, op het voor hun zo vertrouwde kunstgras, kans-op-kans, maar het aloude euvel speelde ook nu weer op. Scorend vermogen is al het hele seizoen het probleem bij de Hellevoeters, waardoor er nooit eens een wedstrijd eenvoudig gewonnen wordt. De kans dat er dan aan de andere kant gescoord wordt hangt dan altijd in de lucht en aldus geschiedde. In de 75e minuut werd een vrije trap op 25 meter van het doel door de muur van richting veranderd, waardoor doelman Dyron Bijl kansloos was en VCK op een 1-0 voorsprong kwam.

Hellevoetsluis was er alles aan gelegen toch nog een resultaat te behalen, maar de echte overtuiging ontbrak. Ook het (te laat?) inbrengen van stormram Daniƫl Dijksman bracht geen verandering in de stand, waardoor Hellevoetsluis dure punten verspeelde. Het zakte van de 3e naar de 4e plaats en staat nu 7 punten achter op koploper Zuidland, waardoor de titelaspiraties voor nu wel even in de kast kunnen en ze zich zullen moeten richten op het behalen van de nacompetitie voor promotie.