Live Live

Hellevoetsluis delft het onderspit tegen Sparta (AV)

Gepubliceerd: Maandag 07 maart 2022 12:46

De eerste competitienederlaag dus voor Hellevoetsluis in 2022, maar daarmee is er nog geen man overboord.

Hellevoetsluis - Even leek het te gaan zoals in de afgelopen 2 wedstrijden. Zowel tegen Pelikaan (na 3 minuten) als tegen Alexandria ’66 (al in de 1ste minuut), kreeg Hellevoetsluis tegen Sparta al na 30 seconden dè kans om op een vroege voorsprong te komen. De kans werd echter gemist en na nog eens 2 grote kansen gemist te hebben, was het Sparta dat met een 0-2 voorsprong ging rusten.

Vooraf was koploper Hellevoetsluis tegen titelkandidaat Sparta een prachtig affiche. Het was ook niet voor niks dat om 15:00 uur honderden toeschouwers het hoofdveld van het zonovergoten ING Sportpark omzoomden. Waar het publiek normaal al in grote getalen naar de thuiswedstrijden van Hellevoetsluis komt, was de belangstelling nu nog eens dubbel zo groot. De prachtige weersomstandigheden werkten daar zeker aan mee en ook het aangekondigde feestje na afloop met zanger RICK zorgde voor nog meer aanloop.

De feestvreugde had nog eens verheugd kunnen worden, als Serkan Yavuzyigitoglu, diepgestuurd door zijn maatje Onur Furuncu, al na 30 seconden oog-in-oog met de Sparta-doelman voor de 1-0 had gezorgd. De keeper wist de inzet echter nog net aan te tikken, waardoor de bal niet in, maar naast het doel verdween. Ook Fabian Boekholt kreeg al in de beginfase, na een Wålemark-achtige actie vanaf rechts, een dot van een kans, maar zag daarbij zijn medespelers voor het doel over het hoofd en besloot zelf te schieten. Helaas verdween ook deze inzet naast het doel.

In de 27e minuut was het plotseling aan de andere kant raak, toen de bal via een paar geblokte schoten plotseling voor de voeten van de Sparta-spits viel en deze de bal onder doelman Hoornweg in het doel schoof (0-1). Tien minuten later opnieuw een aanval over de rechterkant van Sparta, waarbij de voorzet bij de 2e paal terechtkwam, waar de doelpuntenmaker van de 0-1, slim weggelopen uit de rug van Vincent Mast, de bal via zijn dijbeen op zijn arm leek te krijgen en de bal in het dak van het doel schoot (0-2). Scheidsrechter Lit deed of zijn neus bloedde en keurde het doelpunt goed.

In de tweede helft kreeg Hellevoetsluis al snel een nieuwe domper te verwerken, toen na 5 minuten aanvoerder Onur Furuncu in een paar tellen tegen 2 domme gele kaarten aanliep. Al gewaarschuwd in de rust door de scheidsrechter, protesteerde Furuncu tegen een beslissing van de man in het zwart, wat hem op een eerste gele kaart kwam te staan. Toen de linksback door bleef mekkeren restte de scheidsrechter niets anders dan hem de tweede gele kaart te tonen.

Desondanks waren de Hellevoeters de gehele tweede helft de bovenliggende partij en stelde Sparta daar, ondanks de numerieke meerderheid, maar bar weinig tegenover. Hoewel zij toch een man meer in het veld hadden, hanteerde de ploeg van Robert Verbeek toch vooral de lange bal. In de 60e minuut legde Glenn Stoffers een dieptebal achter de verdediging van Sparta, waar de ingevallen Marley Dors, net hersteld van een enkelblessure, adequaat op reageerde. Ten koste van een overtreding werd hij tegengehouden en Glenn Stoffers benutte de toegekende strafschop (1-2).

Alles was nu weer mogelijk en de thuisploeg knokte voor wat het waard was. Sparta kreeg op de counter echter de beste kansen en bij Hellevoetsluis resulteerde de vele arbeid helaas niet in een resultaat. Bij een opstootje kreeg een Spartaan in de blessuretijd ook nog eens een directe rode kaart, maar voor Hellevoetsluis was de tijd te kort om nog iets aan de achterstand te doen. Deze was namelijk in de 90e minuut uit een counter op 1-3 gebracht. De eerste competitienederlaag dus voor Hellevoetsluis in 2022, maar daarmee is er nog geen man overboord. DCV won en neemt de koppositie weer over, maar de ING-boys staan nog altijd op een mooie 2e plaats, slechts 2 punten achter DCV.