Live Live

Hellevoetsluis verliest weer van Binnenmaas

Gepubliceerd: Maandag 18 april 2022 12:07

DCV won met 0-4 en is nu met 1 doelpunt verschil weer koploper, maar de Hellevoeters staan met hetzelfde aantal punten op een nette 2e plaats.

Hellevoetsluis - Na de nederlaag van amper een maand geleden in de uitwedstrijd tegen FC Binnenmaas, mocht je toch verwachten dat Hellevoetsluis in de thuiswedstrijd uit was op wraak. De ploeg uit Maasdam had zich echter uitstekend ingesteld op de Hellevoeters en nog voor de rust keek de ploeg van Paul Bestebreur al tegen een bijna onoverkomelijke 0-3 achterstand aan.

Alle ingrediënten waren op het ING Sportpark aanwezig om er een gedenkwaardige zaterdag van te maken. Badend in een heerlijk zonnetje kreeg koploper Hellevoetsluis middenmoter Binnenmaas op bezoek, terwijl er voor de concurrenten lastige wedstrijden op het programma stonden. Met de weer in de basis opgestelde aanvoerder Onur Furuncu, teruggekeerd van een zakenreis naar New York, en de weer volledig herstelde Serkan Yavuzyigitoglu begonnen de rood-witten goed aan de wedstrijd. Ook Binnenmaas liet zich niet onbetuigd en zo had er na het eerste kwartier al een tussenstand van 3-2 op het nieuwe scorebord kunnen staan. Na een kwartier spelen nam Binnenmaas het heft in handen en in het vervolg van de eerste helft werd Hellevoetsluis op het eigen hoofdveld te kijk gezet.

De aanvallers van Binnenmaas sneden door de rammelende defensie en het is dat doelman Ribaric wel scherp was, want anders was de achterstand nog veel groter geweest. In de 17e minuut leidde balverlies van Vincent Mast tot een tegenaanval van Binnenmaas, waarbij de bal ietwat gelukkig voor de voeten van een Binnenmaas-aanvaller viel. Deze was net eerder bij de bal dan doelman Ribaric, kwam schuin voor het doel uit, en zag zich geconfronteerd met 3 Hellevoetse verdedigers op de doellijn. Toen één daarvan echter uitstapte zag de aanvaller zijn kans schoon om de bal in de korte hoek te schieten (0-1). In de 28e minuut werd de Hellevoet-defensie aan de linkerkant uitgespeeld en kon ook doelman Ribaric een doelpunt niet voorkomen (0-2). De 0-3 was helemaal een cadeautje toen de anders zo betrouwbare Vincent Mast, die één van zijn mindere wedstrijden speelde, de bal breed speelde, recht in de voeten van een speler van Binnenmaas. Deze legde de bal breed op een inkomende teamgenoot, voor wie het een koud kunstje was de bal in het doel te schieten. De wedstrijd leek dus na 35 minuten al gespeeld, maar in de blessuretijd was het Davy Mierop die Hellevoetsluis nog hoop gaf op een beter resultaat (1-3).

Met Marley Dors voor Serkan Yavuzyigitoglu, die toch weer met een hamstringblessure uit viel, en Daniël Dijksman voor Vincent Mast gingen de Vestingstadbewoners op jacht naar de aansluitingstreffer. Met veel energie en hard werkend draaide de thuisploeg Binnenmaas de duimschroeven aan en Fabian Boekholt kreeg al meteen een goede kopkans, welke maar net naast ging. Het wachten was op de 2-3, waarna de wedstrijd ongetwijfeld helemaal zou draaien naar de kant van de Hellevoeters. De kansen waren er en de thuisploeg kreeg vooral veel corners te nemen, maar dit leverde geen resultaat op. Uit één van de spaarzame counters was het Binnenmaas dat de wedstrijd definitief leek te beslissen (1-4), maar één minuut later was het echter Fabian Boekholt, één van de weinige spelers die zich onttrok aan de malaise, die voor de 2-4 zorgde.

In de wetenschap dat concurrent DCV ruim voorstond bij SVS, had Hellevoetsluis nog ca. 30 minuten om iets aan de achterstand te doen en zodoende koploper te blijven. Wat het echter ook probeerde, er veranderde niets aan de stand. Zo scheerde een inzet van Glenn Stoffers de lat en kwamen Marley Dors en Rephendry Amsterdam een paar keer gevaarlijk in de buurt van het doel, maar wisten ook zij niet te scoren. Een tegenvaller dus voor Hellevoetsluis in de strijd om de bovenste plaats. DCV won met 0-4 en is nu met 1 doelpunt verschil weer koploper, maar de Hellevoeters staan met hetzelfde aantal punten op een nette 2e plaats, 4 punten voor op CION, de tegenstander van komende week.