Live Live

Hellevoetsluis weer koploper na zware uitwedstrijd

Gepubliceerd: Maandag 21 februari 2022 10:52

Hellevoetsluis weer koploper na zware uitwedstrijd

Door de nederlaag van koploper DCV mogen de rood-witten zich weer koploper in de 2e klasse D noemen!

Hellevoetsluis - Eindelijk was het dan zover! Voor het eerst sinds 27 november stond er weer een volledige competitieronde op het programma. Hellevoetsluis hervatte de competitie meteen met een zware uitwedstrijd tegen directe concurrent Pelikaan, dat vorige week pas voor het eerst deze competitie verloren had.

Na 2,5 maand geen competitievoetbal voor de Hellevoeters is het altijd de vraag hoe de ploeg er dan echt voor staat. Vorige week nog werd een oefenwedstrijd tegen Westlandia, uitkomend in de 2e klasse C, met grote cijfers gewonnen, maar dat geeft geen garantie voor een goed vervolg van de competitie. De omstandigheden waren ook nog eens zwaar, want de uitloper van storm Eunice waaide nog over het sportpark in Zwijndrecht en het veld was ook niet in al te beste staat.

De rood-witten kwamen dan ook niet in hun normaal gesproken zo swingende spel, maar toch kwamen ze al na 3 minuten op een voorsprong. De bij een hoekschop mee naar voren gekomen Jeffrey de Koning kreeg de bal, na slechts wegwerken van Pelikaan, via Vincent Mast voor de voeten, waarop De Koning de bal als een volleerd aanvaller netjes in de verre hoek schoof (0-1). Een flinke opsteker voor de ploeg van Paul Bestebreur, die nu dus in dubbel opzicht de wind mee had.

De eerste helft verliep verder in evenwicht, al waren de beste kansen voor Pelikaan. Bij 1 daarvan na 12 minuten redde doelman Ribaric uitstekend in een één-op-één situatie. Vier minuten later kreeg Hellevoetsluis een domper te verwerken, toen de talentvolle Marley Dors, die donderdag aankondigde na dit seizoen te vertrekken naar hoofdklasser Spijkenisse, bij een duel geblesseerd moest afhaken en vervangen werd door Davey Mierop. Ook Danijel Ribaric moest zich in de eerste helft tot 3x toe laten behandelen en haakte in de rust af met een blessure.

In de tweede helft kwam Pelikaan al even snel op gelijke hoogte als dat Hellevoetsluis in de eerste helft scoorde. Een inschattingsfout van invaller-doelman Deshney Hoornweg kwam de Hellevoeters duur te staan. Hoornweg dacht een diepe bal ter hoogte van de hoekvlag over de achterlijn te laten lopen, maar de tegenstander wist de bal toch nog binnen te houden en voor het doel te brengen, waar het voor een andere Pelikaan een koud kunstje was de bal in het doel te werken (1-1). Hierna ontspon zich een spannende wedstrijd, waarbij Pelikaan de bovenliggende partij was en het meeste aanspraak maakte op een voorsprong.

Hoornweg herstelde zich echter goed van zijn fout en wist met 2 cruciale reddingen tegendoelpunten te voorkomen. Aan de andere kant werd Hellevoetsluis nog maar zelden gevaarlijk, maar in de 72e minuut was het Vincent Mast die met een steekpass Serkan Yavuzyigitoglu wist te bereiken. Deze werkte met een wippertje over de doelman fraai af en bracht de ING-boys weer op voorsprong (1-2). Omdat de wedstrijd om 15:00 uur begonnen was, druppelden de uitslagen van de andere wedstrijden langzaam binnen en konden de Vestingstadbewoners met een overwinning goede zaken doen.

Dan moesten ze nog wel een kwartier de Pelikaan storm zien te doorstaan, maar met ervaren spelers als Jeffrey de Koning, Vincent Mast, Damiano Vaudo en Onur Furuncu, de betrouwbaar keepende Deshney Hoornweg en een tactische aanpassing wist het stand te houden en kreeg Davy Mierop zelfs nog een kans op de 1-3. Dat zou echter nog meer tegen de verhouding zijn geweest als dat de uitslag nu al was.

Na het eindsignaal van de prima leidende scheidsrechter Steenbergen uit Capelle aan den IJssel was de vreugde groot aan de kant van de Hellevoeters, want door de nederlaag van koploper DCV mochten de rood-witten zich weer koploper in de 2e klasse D noemen!

Deel deze pagina: