Live Live

Hellevoetsluis wint in Vlaardingen topper van CWO

Gepubliceerd: Maandag 09 mei 2022 14:09

De overwinning zorgde ervoor dat de Hellevoeters de voorsprong op CWO tot 6 punten wisten uit te breiden.

Hellevoetsluis - Waar het in de heenwedstrijd pas in de 94e minuut was dat Hellevoetsluis tegen CWO de gelijkmaker wist te produceren, waren de Hellevoeters nu in de uitwedstrijd, met name in de eerste helft, oppermachtig en was de uiteindelijke 1-3 nog een magere afspiegeling van de kansenverhouding.

Op het gezellig drukke sportpark in Vlaardingen, waar ook de Hellevoetsluis-aanhang goed vertegenwoordigd was, begon Hellevoetsluis om klokslag 14:30 uur aan de wedstrijd, in de wetenschap dat zij als koploper bij een overwinning nummer 3 CWO op 6 punten achterstand zouden zetten. De Hellevoeters moesten het doen zonder de geblesseerde Serkan Yavuzyigitoglu en de afwezige Vincent Mast (weekendje weg...).

Ook Jeffrey de Koning en Danijel Ribaric begonnen niet helemaal okselfris aan de wedstrijd. Toch was er binnen de lijnen niets te merken van een verzwakt Hellevoetsluis, want achterin bleek Daniël Dijksman een uitstekende vervanger van Vincent Mast en voorin heeft trainer Paul Bestebreur sowieso keuze genoeg. De rood-witten trokken dan ook meteen na het eerste fluitsignaal de lijn van vorige week tegen Strijen (5-0) door en binnen het half uur leek de wedstrijd al beslist.

Na 17 minuten was het Davy Mierop die de bal uit de kluts voor zijn voeten kreeg en de 0-1 tegen de touwen schoot en 10 minuten later was het een prachtige combinatie tussen Damiano Vaudo en Marley Dors die Vaudo een vrije doortocht naar de keeper verschafte. Een verdediger trok uit alle macht nog aan het shirt van Vaudo, wat op zeker tot een strafschop en een rode kaart had geleid, ware het niet dat Marley Dors de rebound binnen schoot (0-2). Gezien de kansen had de voorsprong bij rust zelfs groter kunnen zijn. CWO stelde teleur en creëerde geen enkele kans.

In de tweede helft begon Hellevoetsluis met Luuk Engels voor de toch niet voldoende fitte Jeffrey de Koning, maar zoals al vaker is gebleken beschikt Hellevoetsluis over een brede bank met kwalitatief goede spelers. Uiteraard moesten de Hellevoeters meer achteruit, maar bleven ze met de snelle Marley Dors en de dartele Fabian Boekholt in de tegenstoot levensgevaarlijk. In de 65e minuut werd de weer eens diep sprintende Marley Dors met een steekpass bediend door Davy Mierop, was Dors eerder bij de bal dan de keeper en zorgde voor een geruststellende 0-3 voorsprong.

Toen 3 minuten later de nummer 21 van CWO ook nog eens tegen zijn 2e gele kaart aanliep, leek de overwinning voor de Hellevoeters niet meer in gevaar te komen. Weer 2 minuten later was het echter een onhandige overtreding van Glenn Stoffers, waardoor de Vlaardingers uit een strafschop iets terug konden doen (1-3). De Vestingstadbewoners verdedigden de voorsprong echter soeverein en kregen via Fabian Boekholt en Rephendry Amsterdam nog kansen om met een grotere zege huiswaarts te keren.

De overwinning zorgde ervoor dat de Hellevoeters de voorsprong op CWO tot 6 punten wisten uit te breiden en de feestvreugde werd nog eens extra vergroot toen bleek dat concurrent DCV gelijk had gespeeld. Grootste concurrent in de titelstrijd lijkt nu Sparta te worden, waar de Hellevoeters op dinsdag 10 mei a.s. op bezoek mogen.