Live Live

Hellevoetsluis wint laatste wedstrijd van het jaar

Gepubliceerd: Zondag 11 december 2022 16:38

Hellevoetsluis wint laatste wedstrijd van het jaar

Zo gaat Hellevoetsluis toch nog met een goed gevoel de winterstop in en liep het ook nog eens 2 punten in op koplopers Zuidland en DBGC. 

Hellevoetsluis - In een grijs en koud Goes wist Hellevoetsluis in 80 minuten geen afstand te nemen van rode lantaarndrager SSV ‘65, maar toen de 1-2 uiteindelijk viel was het verzet gebroken en wisten de Hellevoeters in de laatste wedstrijd van 2022 toch nog met 1-4 te winnen.

Na een busreis van een uur kwam Hellevoetsluis aan op het uitgestorven Sportpark Het Schenge, waar geen wedstrijd gespeeld werd en het leek of er van een algehele afgelasting sprake was. De omstandigheden leenden zich er ook niet voor om al vroeg naar het sportpark te gaan, want zoals in het hele land was het ook in Goes grijs en koud. Ook binnen was er van opwarmen geen sprake, want ook SSV had blijkbaar last van hoge energiekosten.

Van het spel dat die middag op de mat gelegd werd, werd men ook al niet warm, maar gelukkig kon het spel vanuit de kantine prima gevolgd worden. Zo zagen de wel aanwezige toeschouwers dat Hellevoetsluis al na 5 minuten op een 0-1 voorsprong kwam, toen Timo Verheij met een mooie dropkick scoorde. Na zo’n vroeg doelpunt tegen de nummer laatst op de ranglijst kan het altijd twee kanten opgaan, of men denkt dat het die middag een makkie wordt of men loopt er ook met grote cijfers overheen.

In het geval van Hellevoetsluis dacht men waarschijnlijk het eerste en werd het een rommelige wedstrijd, met veel balverlies, verkeerde keuzes en opvallend veel spelers die door het dragen van het verkeerde schoeisel regelmatig uitgleden. Na 20 minuten kwam de ploeg uit Goes door geklungel achterin bij de Hellevoeters dan ook op een terechte 1-1, waardoor het spel van Hellevoetsluis nog moeizamer werd. Grote kansen werden er niet gecreëerd en de enige kansen die er kwamen waren kopkansen voor Brian Poelman en Jeffrey de Koning, aanvoerder bij afwezigheid van Onur Furuncu (privé omstandigheden).

In de tweede helft werd het, naarmate een treffer uitbleef, steeds meer een race tegen de klok. Hoewel Hellevoetsluis de veel betere ploeg was, bleef SSV ‘65 in de counter loeren op dat ene kansje dat er altijd komt. Hellevoetsluis kreeg nu wel kansen, waarbij de grootste voor Serkan Yavuzyigitoglu was, maar deze presteerde het om de voorzet van Glenn Stoffers van een paar meter niet in, maar over het doel te krijgen. Trainer Paul Bestebreur probeerde met het inbrengen van de 16-jarige Bo van Wingerden en Mischa van Kempen nieuwe energie te brengen en dat loonde.

In de 80e minuut kreeg Van Wingerden de bal aan de linkerkant, zag de ruimte aan de rechterkant bij Timo Verheij die op zijn beurt Fabian Boekholt wist te bereiken, die zich met een goede actie ontdeed van zijn tegenstander en de bal voorgaf, waar Glenn Stoffers met een bal achter zijn standbeen Hellevoetsluis dan toch opnieuw op voorsprong wist te brengen (1-2). In de slotfase liep de score vervolgens toch nog op, met een mooie afsluiter van het jaar. De 16-jarige Bo van Wingerden wist namelijk, komend vanaf links met zijn rechterbeen zijn eerste competitiedoelpunt voor Hellevoetsluis 1 te maken! Het slotakkoord was voor Brendon Jansen, die al vaker heeft bewezen over een goed schot te beschikken en nu met een schot van buiten de 16 de keeper wist te verrassen (1-4).

Zo gaat Hellevoetsluis toch nog met een goed gevoel de winterstop in en liep het ook nog eens 2 punten in op de koplopers Zuidland (0-3 nederlaag tegen NSVV) en DBGC (4-2 nederlaag tegen Yerseke), waardoor het nu met 4 punten achterstand op de koplopers NSVV, Zuidland en DBGC na het trainingskamp in januari in Valencia jacht kan gaan maken op de titel, wat een mooi cadeau zou zijn voor de afscheidnemende Paul Bestebreur.

Deel deze pagina: