Live Live

Hellevoetsluis wint ook van Alexandria '66

Gepubliceerd: Maandag 28 februari 2022 18:11

De eindstand werd 3-1, waardoor Hellevoetsluis nog altijd koploper is in de 2e klasse D!

Hellevoetsluis - In de eerste officiƫle thuiswedstrijd met publiek sinds 6 november 2021 zette Hellevoetsluis haar goede reeks voort. Door vroege doelpunten in zowel de eerste als tweede helft werd laagvlieger Alexandria '66 met 3-1 verslagen. Zonder slag of stoot ging dat echter niet.

Hoewel er op het ING Sportpark maar weinig wedstrijden op het programma stonden wist het publiek, hunkerend naar eindelijk weer een gezellige middag langs de lijn zonder restricties, de weg naar de Brielsestraatweg in grote getalen te vinden. Het sportpark baadde in een heerlijk zonnetje en de sfeer was opperbest. Die sfeer werd nog eens verhoogd toen Fabian Boekholt uit een voorzet van Glenn Stoffers binnen 1 minuut Hellevoetsluis op een 1-0 voorsprong bracht. Of dat Hellevoetsluis gemakzuchtig maakte weten we niet, maar feit was dat Alexandria in het vervolg de beste kansen kreeg.

Wat echter voor de Rotterdammers al het hele seizoen het probleem is, speelde hun nu ook weer parten: zelfs de mooiste werden niet benut. In twee situaties was het doelman Deshney Hoornweg die de gelijkmaker voorkwam. Daarentegen beschikt Hellevoetsluis over veel aanvallende kwaliteiten, zodat een treffer altijd in de lucht hangt. Dit keer was het een dood spelmoment dat in de 33e minuut zorgde voor het uitbreiden van de voorsprong. Op een hoekschop van Glenn Stoffers werd alleen door Brian Poelman adequaat gereageerd en wist hij koppend voor de 2-0 te zorgen.

Had Alexandria in de tweede helft al snode plannen om iets aan de achterstand te doen, dan konden deze al na 3 minuten in de prullenbak. De bal belandde uit een afgeslagen aanval voor de voeten van Davy Mierop en deze wist vanaf 18 meter met een geplaatst schot zijn eerste (!) doelpunt van het seizoen te scoren (3-0). De blijdschap bij het hele team was tekenend voor de goede sfeer binnen de ploeg van Paul Bestebreur. Toch is een wedstrijd pas gespeeld wanneer het laatste fluitsignaal geklonken heeft en er zijn in het voetbal wel gekkere dingen gebeurd dan het ombuigen van een 3-0 achterstand.

Alexandria kreeg opnieuw kansen, maar altijd zat er wel een voet van een Hellevoeter tussen, redde Deshney Hoornweg bekwaam of stond het vizier bij de roodhemden niet op scherp. In de 84e minuut viel er toch nog een doelpunt te noteren, maar de 3-1 uit een prachtige directe vrije trap kwam te laat om nog serieus in de problemen te komen. Aan de andere kant waren kansen voor Hellevoetsluis niet aan Davy Mierop en Brian Poelman besteed, waardoor 3-1 de eindstand werd en Hellevoetsluis nog altijd koploper is in de 2e klasse D! Volgende week de topper tegen Sparta en gezien de gezelligheid, drukte en het feestje na afloop, belooft dat weer een happening te worden.