Live Live

Hendrik Feenstra prijs 2022 uitgereikt

Woensdag 14 december 2022 15:48

Hendrik Feenstra prijs 2022 uitgereikt

De prijs wordt alweer voor de 17e keer uitgereikt en is een zeefdruk van de Hellevoetse kunstenaar Willem de Willigen.

Abbenbroek - Woensdag is de Hendrik Feenstra onderwijsprijs 2022 uitgereikt aan Mathilde van Splunder en Erik Noordzij. Samen zijn zij verantwoordelijk voor het secretariaat van het bestuurskantoor van Onderwijsgroep EduMare in Abbenbroek. Bestuurder Ingrid van Doesburg reikte de prijs op feestelijke wijze uit. Maar niet voordat het juryverslag werd voorgelezen.

Juryverslag

“Mathilde en Erik vullen elkaar naadloos aan en weten op excellente manier ernaar te streven alles binnen de organisatie en het onderwijs op rolletjes te laten lopen. Dat begint al zodra je het bestuurskantoor betreedt, dan gaat de stemming omhoog door de wijze waarop zij je ontvangen. Je voelt je zo enorm welkom. Gedurende je verblijf en gedurende vergaderingen; zij zorgen voor iedereen, zodat er zalen zijn ingericht en er koffie klaar staat. Daarnaast verzorgen zij heerlijke lunches. Maar dat is nog niet alles. Ook de eindejaarsgeschenken en cadeaus door het jaar heen voor alle 950 collega’s, zijn bij hen in goede handen.”

Toppers

De jury onder leiding van voorzitter Hendrik Feenstra hoort nu mensen denken: een onderwijsprijs voor het secretariaat? “Onderwijs wordt vormgegeven door mensen voor de klas, leidinggevenden en de bestuurder. Echter, hoe meer deze mensen in het onderwijs in balans zijn, hoe beter ze zich voelen. Dat zorgt voor plezier met de kinderen, collegiaal contact, zelfvertrouwen en ontspanning. Het secretariaat levert zo dus een grote bijdrage aan het goede onderwijs binnen EduMare. Deze kanjers mogen door deze prijs weleens in het zonnetje worden gezet”, aldus het uitgebreide juryrapport.

Trotse winnaars

Erik is trots: ”Als het doel was om ons te verrassen, dan is dat goed gelukt. We hadden geen idee. Toen ik de jury zag lopen dacht ik nog dat een andere collega de prijs zou krijgen. En, wat een prachtige woorden van de jury, ik ben hierdoor echt geraakt en eigenlijk sprakeloos.” Ook Mathilde ziet dit als een grote blijk van waardering: ”Vanaf het begin dat wij hier samen zijn gestart is ons doel om iedereen bijzonder hartelijk welkom te heten. Dat is niet iets wat is opgedragen en moet, maar dat komt uit onszelf en daar gaan we voor en staan we voor!”

Over de prijs

De Hendrik Feenstra prijs is een regionale prijs voor een instantie, een groep of een persoon die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk maken voor het onderwijs. De prijs wordt alweer voor de 17e keer uitgereikt en is een zeefdruk van de Hellevoetse kunstenaar Willem de Willigen. Voor meer informatie over de lijst met winnaars, ga dan naar: https://edumarevpr.nl/hendrik-feenstra-prijs/

Deel deze pagina: