Live Live

Henny Houps naar Belang van Nissewaard

Gepubliceerd: Vrijdag 08 oktober 2021 11:40

Henny Houps naar Belang van Nissewaard

Belang van Nissewaard is enorm trots om Henny binnen haar gelederen te hebben. 

Nissewaard - Belang van Nissewaard maakt bekend dat Henny Houps, bekend van de weggeefhoek Samen voor Elkaar Spijkenisse met meer dan 10.000 leden en actief bestrijdster van armoede in Nissewaard, zich aansluit bij en zich verkiesbaar stelt voor Belang van Nissewaard.

Na de succesvolle gezamenlijke inzamelingsactie, Nissewaard voor Limburg, waarin de organisatie van de weggeefhoek en de politieke afdeling van Belang al samenwerkte, is afgesproken de gezamenlijke krachten te bundelen om armoede te bestrijden.

“We hebben veel gesprekken gevoerd, maar zijn er nu uit. We hopen op een oplossing voor de steeds verdiepende armoede in Spijkenisse. Maar we gaan niet wachten tot de verkiezingen, we beginnen nu, mouwen opstropen en gaan, Samen voor Elkaar. ”

Henny Houps Henny is geboren en getogen in Spijkenisse en 47 lentes jong. Zij komt uit een gezin met een vader van Indische afkomst en Nederlandse moeder. Henny heeft van jongs af aan alle goede dingen in haar leven meegekregen van haar ouders. Al vroeg leerde zij om zorg te dragen voor de medemens en alles eerlijk te delen. Mensen die door allerlei omstandigheden lager staan op de financiële ladder probeert Henny op allerlei manieren te helpen. Deze goede eigenschappen heeft zij ook doorgegeven aan haar kinderen, wat haar een trotse moeder maakt.

Henny heeft 12 jaar in de zorg gewerkt en 11 jaar in de horeca. Momenteel is zij mantelzorger. Tevens is zij beheerder en oprichtster van de weggeefhoek ‘Samen voor Elkaar’ op facebook. Het idee van de weggeefhoek is ontstaan doordat Henny heel veel in contact staat met mensen die het minder hebben en hierdoor tussen wal en schip raken, vaak is er geen geld voor voedsel, kleding, bruin en witgoed, speelgoed voor kinderen, hulpmiddelen voor school etc.

Haar weggeefhoek ‘Samen voor Elkaar’ heeft inmiddels een ongekend succes van ruimschoots 10.000 leden. Normen en waarden, elkaar respecteren en voor elkaar en de medemens opkomen staan in haar gezin centraal. Haar motto is dan ook ‘Alleen beloven wat je waar kunt maken en dit ook daadwerkelijk doen’. Dit heeft haar dan ook doen besluiten om zich actief in te zetten voor Belang van Nissewaard daar deze partij opkomt voor de zwakkeren in de samenleving.

Belang van Nissewaard is dan ook enorm trots om Henny binnen haar gelederen te hebben: “ Na de actie Nissewaard voor Limburg, was het al snel duidelijk, dat we samen met elkaar heel veel kunnen bereiken, er gingen veel gesprekken aan vooraf, maar nu de aansluiting van beide organisaties een feit is, is de euforie groot.“

Peter van der Velden: "Samen met Henny haar achterban en organisatie kunnen wij als lokale politieke partij en beweging nog meer betekenen voor onze minderbedeelde inwoners. Bij Belang van Nissewaard kunt u ook terecht voor informatieve hulp. Onze gezamenlijke achterban bestaat uit leden met voldoende kennis over allerlei onderwerpen waar u wellicht tegen aan loopt. Belang van Nissewaard wenst Henny heel veel succes in haar campagne voor het raadslidmaatschap."

Deel deze pagina: