Live Live

Herplanten van bomen bij Brielse Meer

Gepubliceerd: Donderdag 07 februari 2019 12:13

Herplanten van bomen bij Brielse Meer

De herplant vind plaats na afronding van de werkzaamheden in het kader van de bestrijding van de gevolgen van de essentaksterfte.

Brielle - Staatsbosbeheer vangt deze week aan met het herplanten van bomen aan de noordzijde van het Brielse meer. Staatsbosbeheer beheert dit gebied in opdracht van recreatieschap Voorne-Putten. De werkzaamheden zijn naar verwachting gereed voor 15 maart.

De herplant vind plaats na afronding van de werkzaamheden in het kader van de bestrijding van de gevolgen van de essentaksterfte. Met deze werkzaamheden was begin 2018 een aanvang gemaakt en dit werd voortgezet in september 2018. Om een nieuw vitaal bos te krijgen plant Staatsbosbeheer nieuwe bomen waarbij te denken valt aan soorten als linde, iep, eik en beuk. In overleg met bewoners worden er in een deel van het gebied ook groenblijvende struiken geplant om zo het jaar rond een groene aanblik te creƫren.

De werkzaamheden vinden plaats aan de noordkant van het Brielse meer. Er wordt gestart ter hoogte van de Brielse Veerweg waarna er richting de oostkant wordt gewerkt tot net voorbij het zeeverkennerscentrum aan de Visserijweg. Om de bosvakken voor te bereiden op het inplanten, wordt er geklepeld. Hierbij wordt restmateriaal wat er nu in de bosvakken ligt en dood hout fijn gemalen. Vervolgens worden er met de hand nieuwe bomen geplant. Afhankelijk van de weersomstandigheden zijn de werkzaamheden gereed voor 15 maart.

Deel deze pagina: