Live Live

Het Carillon speelt ‘liedjes van vroeger’

Gepubliceerd: Dinsdag 24 augustus 2021 14:37

Het Carillon speelt ‘liedjes van vroeger’

De liedjes van vroeger zijn melodieën die speciaal zijn uitgekozen voor mensen met dementie.

Brielle - Voor mensen met dementie en hun naasten was 2020 (en ook 2021) een extra moeilijk jaar. Vaste structuren, zoals dagbestedingsactiviteiten werden afgeschaald of stopgezet en sociale contacten kwamen op een laag pitje te staan.


Het doet de Gemeente Brielle daarom deugd om u van harte uit te nodigen om op zaterdag 4 september te luisteren naar Beiaardier, Bas de Vroome die in de Sint-Catharijnekerk, van 11.00 tot 12.00 uur liedjes ‘van vroeger’ gaat spelen. Melodieën die speciaal zijn uitgekozen voor mensen met dementie. U kunt het Carillon beluisteren in het parkje onder aan de voet van de Sint-Catharijnekerk. U kunt natuurlijk ook gewoon buiten in de tuin zitten of binnen met de ramen open de melodieën beluisteren. Zij hopen in ieder geval dat u geniet van het concert.

Brielle heeft sinds 2019 het predicaat Dementievriendelijke gemeente. Dat wil zeggen een gemeente, die zich actief inzet om mensen met dementie en hun mantelzorgers zo lang mogelijk mee te laten doen in de samenleving. Door onder andere begeleiding op maat voor mensen met dementie en hun mantelzorgers en het vergroten van kennis van dementie binnen de samenleving, bijvoorbeeld door het aanbieden van trainingen ‘Omgaan met dementie’. De gemeente Brielle werkt daarin samen met de andere gemeenten op Voorne Putten, de regionale afdeling van Alzheimer Nederland en het regionale netwerk dementie.

Deel deze pagina: