Live Live

Het Maerlant sluit het jaar ‘spetterend’ af

Dinsdag 12 juli 2022 14:41

Het Maerlant sluit het jaar ‘spetterend’ af

Ondanks af en toe wat regendruppels, zorgden de warme klanken van de zomerse muziek voor een warme, goede sfeer.

Brielle - Op donderdag 7 juli was het voor de leerlingen van het Maerlant hun laatste schooldag. Traditiegetrouw stond die dag ‘Summervibes’ op het programma. Geen echte lessen, maar wel een heus festival met allerlei activiteiten.

Zo was er een stormbaan, konden leerlingen zich vermaken op de bungee trampoline en er werd gekart op het parkeerterrein. Daarnaast was er een klimmuur en kon je bij Stichting Push op de fiets je eigen smoothie mixen of kon je dansen in de silent disco. Het gaat te ver om alle activiteiten op te noemen, maar er was echt voor ieder wat wils.

Ondanks af en toe wat regendruppels, zorgden de warme klanken van de zomerse muziek voor een warme, goede sfeer. De oplettende kijker heeft wellicht ook een polonaise voorbij zien komen over het plein.

Voor rector Michael Scheffers was dit zijn eerste keer Summervibes op school. Van te voren wist hij niet goed wat hij zich bij deze dag voor moest stellen, maar hij zag al snel dat er een echt festival op het schoolterrein plaatsvond. Dit overtrof zijn verwachtingen: ”Op welke school gebeurt nou zoiets?”. Ook de blije gezichten en de goede sfeer deden hem goed. “Dit is een mooie, gezellige afsluiting van dit schooljaar, zeker van een jaar waarin in het begin weinig kon vanwege de coronamaatregelen”, aldus Scheffers.

Deel deze pagina: