Live Live

Hoognodig onderhoud voor Carharijnetoren

Gepubliceerd: Woensdag 30 januari 2019 18:18

Hoognodig onderhoud voor Carharijnetoren

De werkzaamheden staan eind februari / begin maart gepland en tegelijkertijd is er een inspectie om te kijken of er meer gedaan moet worden. Brielle – De Catharijnetoren van Brielle blijkt, behoorlijk onverwachts, dringend onderhoud nodig te hebben. De kans bestaat zelfs dat het dak van de toren anderhalf jaar lang niet voor publiek toegankelijk zal zijn.

Eind september 2018 kwam men erachter dat de kalkstenen spijlen van het hekwerk in veel slechtere staat zijn dan men verwachtte. Vooral aan de west- en zuidzijde zijn ze zo slecht dat de veiligheid in het geding is. Om ongelukken door vallende natuursteen en vervolgschades te voorkomen, moeten de slechtste zo snel mogelijk worden verwijderd.

De werkzaamheden staan eind februari / begin maart gepland. Er is daarvoor een 70 meter hoge hoogwerker nodig en er worden steigers geplaatst. Tegelijkertijd wordt een inspectie gedaan om te kijken welk onderhoud er nog meer nodig is.

Vanwege de subsidieaanvraag daarvoor kan daar mogelijk pas eind 2020 mee worden gestart. Op de plekken van de verwijderde spijlen zal gedurende die tijd een doorvalbeveiliging worden aangebracht. De steigers blijven staan tot al het onderhoudswerk klaar is.

Deel deze pagina: