Live Live

Hotelschip voor vluchtelingen en statushouders vertrekt

Vrijdag 21 april 2023 13:04

Hotelschip voor vluchtelingen en statushouders vertrekt

Op het schip zitten 12 statushouders die aan de gemeente Voorne aan Zee zijn gekoppeld, zij krijgen hier tijdelijke woonruimte toegewezen.

Hellevoetsluis - Sinds 18 november 2021 ligt in Hellevoetsluis in de Koopvaardijhaven een hotelschip, waarop vluchtelingen en statushouders worden opgevangen. Het college van B&W heeft besloten dat het schip op 18 mei vertrekt. Dan eindigt de overeenkomst tussen de gemeente en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).

Op het schip verblijven op dit moment 115 mensen. Zij worden door het COA naar andere locaties overgebracht. Op het schip zitten twaalf statushouders die aan de gemeente Voorne aan Zee zijn gekoppeld. Zij krijgen waar nodig eerst een tijdelijke woonplek, tot er voor hen een woning is in onze gemeente.

De gemeente Voorne aan Zee heeft in de vluchtelingencrisis verantwoordelijkheid genomen voor de opvang van asielzoekers, door opvang op het schip voor een langere periode mogelijk te maken. Op korte termijn bekijkt de gemeente op welke manier ze in de komende jaren omgaan met de opvang van vluchtelingen.

Foto: Wil van Balen

Deel deze pagina: