Live Live

Hulpdiensten massaal naar Botlektunnel

Gepubliceerd: Vrijdag 21 juni 2019 19:00

Hulpdiensten massaal naar Botlektunnel

Drie lotus-slachtoffers, 5 acteurs en 10 figuranten werden ingezet om alles zo realistisch mogelijk eruit te laten zien.

Regio - Gelukkig betrof het maar een grote calamiteitenoefening afgelopen nacht. De hulpdiensten, politie, brandweer en ambulances van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en Rijkswaterstaat hielden vanaf 23.00 ’s avonds een gemeenschappelijke realistische oefening in de Botlektunnel.

De tunnelwetgeving schrijft voor dat er elke vier jaar een grote, realistische oefening met alle hulpdiensten moet plaatsvinden. Het hele proces van melden van een ongeval, alarmeren, aanrijden, verkenning, communicatie, samenwerken en afstemmen werd geoefend. Met daarbij ook aandacht voor terugbrengen naar de normale situatie in een tunnel.

Scenario

Een busje is met pech is in de tunnelbuis richting de Maasvlakte stil komen te staan, een vrachtwagenchauffeur ziet dit te laat en bij het remmen schaart hij en botst op een auto die daardoor op zijn kant terecht komt. De geschaarde vrachtwagen blokkeert nu drie rijstroken. Een personenauto kan niet op tijd remmen en schiet onder de vrachtwagen. Er is sprake van gewonden en beknelde mensen en er ontstaat lichte rookontwikkeling. Er is een file achter het ongeluk ontstaan en er moet er geëvacueerd worden.

Drie lotus-slachtoffers, 5 acteurs en 10 figuranten werden ingezet om alles zo realistisch mogelijk eruit te laten zien.

Oefencoördinator Bert Staat, Rijkswaterstaat: “Dit is echt het moment om de medewerkers van de verkeerscentrale, de brandweer, politie en ambulance weer een opfrisser te geven over de procedures die doorlopen moeten worden bij een calamiteit in een tunnel. Want in een besloten tunnel is het wel even anders dan op de ‘open’ weg met specifieke systemen als camera’s, ventilatie, - en omroepinstallaties.”

Doordat voor de oefening een van de tweebuizen nodig was moest de verkeerscentrale wel een omleidingsroute instellen. Echte spoedritten, als die zich hadden aangediend, konden wel door de tunnel. De andere buis is tijdens de oefening even kort afgesloten geweest omdat hij diende als aanrijroute voor de hulpdiensten.

Bij de laatste gemeenschappelijke realistische oefening in de Ketheltunnel en de Noordtunnel, kwam naar voren dat begrippen die onderling gebruikt werden niet door iedereen hetzelfde begrepen werden. Daar werd tijdens deze oefening nu extra op gelet.

Roel Geus, multidisciplinaire oefenleider Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond: “De onderlinge communicatie was beter dan ik bij veel andere oefeningen heb gezien. In de tunnel zocht men elkaar ook op om even te overleggen en dat bevordert de goede communicatie. Ik kijk terug op een geslaagde oefening waar alle hulpdiensten goed aan bod kwamen en de mensen serieus in hun oefenrol zaten. Natuurlijk ging niet alles vlekkeloos, zo bleef het verkeer in de andere tunnelbuis te lang doorrijden. We moeten nog uitzoeken wat daar de oorzaak van was.”

De oefening wordt natuurlijk nog met alle partijen verder geëvalueerd. De Botlektunnel was om 05.00 uur weer open voor al het verkeer.

Deel deze pagina: