Live Live

Huurwoningen ‘De Waaijer’ voorzien van zonnepanelen

Gepubliceerd: Zaterdag 25 januari 2020 21:54

Huurwoningen ‘De Waaijer’ voorzien van zonnepanelen

Woningcorporatie De Leeuw van Putten plaatst de zonnepanelen in samenwerking met stichting WoCoZon.

Spijkenisse - Bijna alle huurders van wooncomplex ‘De Waaijer’ in de Maaswijk gebruiken sinds kort groene stroom afkomstig van zonne-energie. Woningcorporatie De Leeuw van Putten plaatste in totaal 715 zonnepanelen op 126 daken van huurwoningen. De eerste zonnepanelen werden in 2019 geïnstalleerd, onlangs is het project succesvol afgerond.

De zonnepanelen in ‘De Waaijer’ leveren per jaar 191.596 kWh gratis elektriciteit wat overeen komt met ruim. € 40.000,- . Bovendien stoten de huishoudens gezamenlijk ook nog eens 114.957 kilo minder CO2 uit.

Wat levert het voor de huurder op?

De zonnepanelen leveren de huurder per saldo geld op. Huurders betalen wel een vast bedrag per maand via de servicekosten, maar de energierekening daalt harder. De gezamenlijke besparing op de woonlasten is € 22.154 per jaar. Dat voordeel vloeit altijd terug in de portemonnee van de huurder.

Samenwerkingsverband

Woningcorporatie De Leeuw van Putten plaatst de zonnepanelen in samenwerking met stichting WoCoZon. De stichting is opgericht om huurders te laten profiteren van zonnestroom en heeft geen winstoogmerk. De gezamenlijke doelen zijn een duurzaam klimaat en lagere woonlasten voor de huurders.

Vervolgtraject

Vanwege het grote succes in ‘De Waaijer’ is De Leeuw van Putten inmiddels ook begonnen met het plaatsen van zonnepanelen op hun woningen in de wijk De Akkers in Spijkenisse. Ook daar kiest het overgrote deel van de bewoners voor zonne-energie.

Deel deze pagina: