Live Live

In gesprek met Hellevoetse jongeren

Gepubliceerd: Zondag 14 februari 2021 11:17

In gesprek met Hellevoetse jongeren

In de komende weken gaan de burgemeester en wethouder vaker met jongeren in gesprek, bijvoorbeeld met leerlingen van het Helinium. 

Hellevoetsluis - Afgelopen week waren burgemeester Milène Junius en wethouder Hans van der Velde te gast bij de digitale lessen van het Jacob van Liesveldt. Tijdens de week van de dialoog spraken in het hele land gemeentebestuurders met jongeren over de lockdown en hoe zij die ervaren.

Burgemeester Milène Junius: ‘Veel jongeren vinden het een moeilijke periode. Gelukkig gaan de meesten er wel op uit om buiten te sporten of te wandelen. Maar er is ook een groep die meer binnen zit dan ze eigenlijk willen. Ik hoop dat zij door dit mooie winterweer ook weer zin krijgen om naar buiten te gaan, want dat is zo belangrijk om lekker in je vel te zitten!"

Wethouder Hans van der Velde: "En we mogen niet vergeten dat er keihard gewerkt wordt, door docenten en leerlingen. Het is een uitdaging om een goed leerritme te houden en toch ook genoeg te ontspannen. Het werd mij wel duidelijk dat een aanzienlijk deel van de leerlingen liever de avondklok houdt als dat betekent dat zij wel weer naar school mogen!"

In de komende weken gaan de burgemeester en wethouder vaker met jongeren in gesprek. Bijvoorbeeld met leerlingen van het Helinium en de scholingswinkel.

Op zoek naar leuke activiteiten voor jongeren? Kijk dan ook eens bij stichting Push voor bijvoorbeeld de campagne #nogffvolhouden

Deel deze pagina: