Live Live

In Nissewaard doet iedereen er toe

Gepubliceerd: Zaterdag 21 december 2019 17:01

In Nissewaard doet iedereen er toe

In Elkaar Waard werken allerlei organisaties op het gebied van zorg, welzijn, vrijwilligerswerk en religie samen, om eenzaamheid te bestrijden. 

Nissewaard - Op 11 december bezocht wethouder Léon Soeterboek in het kader van de aanpak Elkaar Waard tegen eenzaamheid het NAH-café ‘De Hoek’ in Spijkenisse. Het plan Elkaar Waard beschrijft hoe een aantal partners uit Nissewaard gezamenlijk aan de slag gaan om eenzaamheid in de gemeente te bestrijden. Het plan is op dezelfde avond met enthousiasme unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

Samen tegen eenzaamheid

In Elkaar Waard werken allerlei organisaties op het gebied van zorg, welzijn, vrijwilligerswerk en religie samen, om de eenzaamheid onder ouderen en jongeren te bestrijden, dan wel te voorkomen. Ook het bedrijfsleven wordt bij Elkaar Waard betrokken. Een nieuw initiatief dat voortkomt uit het plan is AutoMaatje van de ANWB. Daarbij rijden vrijwilligers met hun eigen auto ouderen die zelf niet kunnen rijden, naar hun bestemming. Dit initiatief gaat in de loop van 2020 in Nissewaard van start.

Gezondheid en welzijn

Wethouder Léon Soeterboek benadrukte bij zijn bezoek aan het NAH-café dat het belangrijk is dat mensen mee blijven doen aan het sociaal-maatschappelijk verkeer. Het voorkomt sociaal isolement en draagt bij aan de gezondheid en het welzijn van inwoners. Of zoals de wethouder het bij de vrije inloop van de NAH kort verwoordde: ‘’In Nissewaard, daar doet iedereen er toe!’’

Veel activiteiten

Het café is een belangrijk ontmoetingspunt voor mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH). Het NAH Trefpunt Voorne-Putten organiseert veel activiteiten voor lotgenoten, zoals de vrije inloop middag, samen kerststukjes maken, klaverjassen of gewoon koffie drinken. Daarnaast gebeurt er Nissewaard al veel om eenzaamheid tegen te gaan. Dat is bijvoorbeeld te zien op Actief in Nissewaard, onderdeel van de website Thuis in de Wijk. Daar zijn vele activiteiten voor bewoners te vinden.

Deel deze pagina: