Live Live

Indrukwekkend musicalspektakel op Bahûrim

Woensdag 14 februari 2024 10:26

Indrukwekkend musicalspektakel op Bahûrim

Brielle - Niet alleen indrukwekkende kostuums, de leerlingen lieten zich ook nog eens van hun beste kant zien!

Het publiek kwam verbaasd de aula binnenlopen. Een heus amfitheater was er gecreëerd. Met op de achtergrond een Griekse tempel, geschilderde zuilen en alle stoelen in een cirkel. De berg Olympus in het midden.

Hierop en omheen werd het verhaal van Troje gespeeld. Het spektakel begon vrolijk met een ‘Griekse godendans’’ waarbij al snel werd meegeklapt. Het verhaal van Troje werd heel duidelijk uitgelegd en gesymboliseerd: de goden verheven boven de mensen, maar toch soms ook in de mensenwereld.

Wat meteen opviel waren de indrukwekkende kostuums. Allemaal zelf gemaakt op basis van vintage kleding en met stoffen en de meest vreemde accessoires versierd. Het resultaat was verbluffend. Hierdoor werden ook meteen de rollen duidelijk. De Spartanen in het rood, de goden in het wit met zilver, de Trojanen in het blauw. Mevrouw Monique Lindenbergh ontwierp de kostuums en met behulp van mevrouw Anja Clement werkte zij wekenlang in een heus naaiatelier op school. Hulde!

De leerlingen lieten zich van hun beste kant zien! En dat was best moeilijk want hoe acteer je als mensen je rug zien? In slechts 10 repetities leerden zij dit van theatermaker Silvia La-Vos van het Jeugdtheater Hofplein en het publiek was er zeer enthousiast over. De betrokkenheid van het publiek was groter, en ook de verstaanbaarheid was prima. De 20 spelers, van brugklas tot en met oud-leerlingen, hebben een fantastische prestatie neergezet.

Het publiek werd in het verhaal gezogen. Ook waren er uiteraard liedjes, waarbij met name de schone Helena tot tranen toe roerde. Maar ook de drie godinnen in het vermakelijke lied “wie is de mooiste van ons drie” zetten een prima prestatie neer. Mooi om te zien hoe de oudere spelers de jonkies onder hun hoede namen. En ja, dan de vraag: hoe verbeeld je het Paard van Troje? Een verhaal over oorlog en verleiding is een behoorlijk zwaar onderwerp.

De oplossing was humorvol, net als veel scenes overigens. Gelachen werd er toen 5 soldaten opkwamen met de houten letters PAARD op een stokje. Aan het einde sprak Zeus de filosofische woorden: “Waarom moeten mensen toch zoveel oorlog maken? Doe als ons, de goden, en vier feest met elkaar!” De spelers kregen een oorverdovend applaus. Het publiek van de 4 voorstellingen; leerlingen van Brielse basisscholen, eigen leerlingen, docenten en ouders kennen nu het verhaal van Troje en hebben genoten van een zeer verzorgde voorstelling van de theaterklas van Bahûrim.

Deel deze pagina: