Live Live

Informatieavond dijkverbetering

Woensdag 14 juni 2023 11:47

Informatieavond dijkverbetering

Donderdag 15 juni organiseert Waterschap Hollandse Delta een inloopavond over de dijkverbetering tussen Geervliet en Hekelingen.

Hekelingen - Tussen 19:00 uur en 21:00 uur zijn betrokken inwoners en geïnteresseerden van harte welkom in het Dorpshuis Hekelingen. Delen van de dijk tussen Geervliet en Hekelingen worden de komende periode verbeterd. "De dijk langs het Spui, de Oude Maas en het Hartelkanaal beschermt inwoners tegen water dat vanuit de grote rivieren komt", zo schrijft de gemeente Nissewaard op hun website.

Het verbeteren van de dijk zit op dit moment in de verkenningsfase en hierin wordt door het waterschap onderzoek gedaan in samenwerking met de ingenieurs en adviseurs van Antea Group. Hierin wordt onderzocht op welke manier versterken van de dijk mogelijk is, maar ook welke ontwikkelingen er in de omgeving zijn en met welke aspecten en belangen er rekening gehouden moet worden bij het ontwerp van de dijk.

Het waterschap en de gemeente vinden het belangrijk dat bewoners en andere belanghebbenden worden geinformeerd over het project en dat zij hier ook inspraak in krijgen. Daarom nodigen zij hen graag uit om uitleg te geven over de plannen en het stellen van de vragen door de betrokkenen.

Bezoekers kunnen donderdag 15 juni terecht in het Dorpshuis Hekelingen aan de Lede 13 in Hekelingen. Er wordt op deze avond voor koffie, thee en ijsjes voor kinderen gezorgd. Kun je er niet bij zijn, maar wil je op de hoogte blijven van dit project? Kijk dan op wshd.nl.

Deel deze pagina: