Live Live

Informatieavond over energietransitie in de haven

Gepubliceerd: Vrijdag 15 september 2023 11:35

Informatieavond over energietransitie in de haven

De avond is gratis te bezoeken en aanmelding van te voren is niet nodig.

Voorne aan Zee - Donderdagavond 28 september organiseert de gemeente Voorne aan Zee tussen 19:30 uur en 22:00 uur een informatieavond over de energietransitie in de haven. Hierbij wordt de nadruk gelegd op waterstof en waterstofdragers als ammoniak.

"Het Havenbedrijf Rotterdam werkt samen met bedrijven in de haven en de overheid aan een toekomstbestendige haven. Het doel is om in lijn met de klimaatdoelstelling van 2030 en 2050 een haven zonder CO2 uitstoot te worden", aldus de gemeente Voorne aan Zee.

Het vervolg hiervan is dat er ook in onze regio veel gaat veranderen in de haven. Er zijn plannen om waterstof en waterstofdragers op- en over te slaan en te gebruiken in de haven. Dit als vervanging van fossiele brandstoffen. Tijdens de informatieavond zijn Havenbedrijf Rotterdam en de DCMR aanwezig om over de toekomst te praten.

Zij lichten hun toekomstige plannen en projecten toe en bezoekers krijgen ook voldoende ruimte om vragen te stellen hierover. De informatieavond vindt plaats in het Droogdok aan de Dokweg 5 in Hellevoetsluis. 

Deel deze pagina: