Live Live

Informatieavond over Visie Zuidfront en Land van Paling

Donderdag 07 april 2022 11:52

Informatieavond over Visie Zuidfront en Land van Paling

De gemeente en bureau KuiperCompagnons willen geïnteresseerden graag laten zien wat de ideeën zijn voor het Zuidfront en Land van Paling.

Hellevoetsluis - Afgelopen jaar heeft de gemeente Hellevoetsluis met bureau KuiperCompagnons en met hulp van een afvaardiging (klankbordgroep) van omwonenden, ondernemers en andere organisaties een visie ontwikkeld voor het Zuidfront en het Land van Paling. Die visie is nu in concept klaar en maakt duidelijk welke ontwikkelingen op deze plek mogelijk en gewenst zijn. De visie dient als kader voor initiatieven voor bebouwing, en als inspiratie voor de verdere kwaliteitsslag voor het gebied.

Wat staat er in de visie?

Uit de inbreng van de klankbordgroep blijkt dat er veel waarde wordt gehecht aan de openheid van het Zuidfront en Land van Paling. Ze moeten dus terughoudend zijn met nieuwe bebouwing en ook terughoudend met parkeren, was de conclusie. Op de huidige locatie van Aquarius is ruimte voor een nieuw gebouw voor horeca, als mooie blikvanger vanaf het water, maar het is niet de bedoeling dat dit veel hoger of breder wordt dan nu. Het Zuidfront zou ook veel groener mogen worden en een aantrekkelijke uitstraling krijgen, waardoor je het Haringvliet vanaf die plek veel beter kunt beleven. Dat betekent ook dat het parkeren op het Zuidfront zoveel mogelijk beperkt moet worden.

Het is wel van belang om rekening te houden met loopafstanden voor de bewoners van de Oostkade / Marinehospitaal en mensen die mindervalide zijn. Op het Land van Paling worden mogelijkheden gezien om parkeerplaatsen zorgvuldig in te passen. Over parkeren en de verkeerssituatie in de Vesting loopt nog een apart verkeersonderzoek. Het Land van Paling is ook heel geschikt voor evenementen, vindt de klankbordgroep. Op het Land van Paling zou een nieuw paviljoen kunnen komen, waar ook het huidige toiletgebouw en transformatiestation onderdeel van uitmaken. Het voetpad langs het kanaal kan mooier gemaakt worden. Dit zou een levendige Kanaalpromenade kunnen worden, als verbinding tussen het winkelcentrum en het Haringvliet.

Online bijeenkomst op woensdag 13 april om 20.00 uur

De gemeente en bureau KuiperCompagnons willen geïnteresseerden graag laten zien wat de ideeën zijn voor het Zuidfront en Land van Paling. Ook willen zij graag peilen of de visie aansluit bij een grotere groep. U bent van harte welkom om de online bijeenkomst bij te wonen, via het vergaderprogramma Teams. De bijeenkomst begint om 20.00 uur, en zal rond 21.30 uur afgelopen zijn. Wilt u aanwezig zijn? Meldt u dan aan door uiterlijk op maandag 11 april een e-mail te sturen naar t.schuurmans@hellevoetsluis.nl. U ontvangt dan op de ochtend van de bijeenkomst een agenda-uitnodiging met een link om de bijeenkomst die avond bij te wonen.

Vervolgproces

Na deze bijeenkomst ronden ze de visie af. De visie wordt eerst besproken door het college, en wordt vervolgens aangeboden aan de gemeenteraad, om hem vast te stellen. De planning is dat dit nog voor de zomervakantie gebeurt. De uitvoering van de visie is afhankelijk van hoeveel budget er door de gemeenteraad beschikbaar wordt gesteld. Uitvoering van de visie kost geld, en daar kunnen ze verschillende scenario’s voor uitwerken, zodat de gemeenteraad daar later ook nog een besluit over kan nemen.

Meer weten?

Vanuit de gemeente is Saskia van der Vlist projectleider. Zij onderhoudt namens de gemeente de contacten en u kunt ook bij haar terecht voor vragen of meer informatie. U bereikt haar per e-mail op s.vlist@hellevoetsluis.nl of telefonisch op 14 0181. Wilt u nog meer lezen over de achtergrond van deze visie, dan kunt u terecht op de website van de gemeente: www.hellevoetsluis.nl/zuidfront.

Deel deze pagina: