Live Live

Informatiemarkt DigiTaalhuis goed bezocht

Gepubliceerd: Donderdag 09 september 2021 14:41

Informatiemarkt DigiTaalhuis goed bezocht

De Nederlands taal kwam in allerlei vormen voorbij deze ochtend. 

Spijkenisse - Op woensdag 8 september van 9.30 tot 12.30 uur organiseerde het DigiTaalhuis een gratis informatiemarkt op het Marktplein voor De Boekenberg. Bedoeld voor inwoners die (beter) Nederlands willen leren en/of computerlessen willen volgen. Wethouder Wouter Struijk opende de informatiemarkt en aansluitend ontving voormalig stadsdichter Kevin Mack zijn dichtbundel uit handen van wethouder Léon Soeterboek. Een speciale ochtend waarbij de huidige stadsdichter Patrick van der Biezen een gedicht heeft voordragen.

De Nederlands taal kwam in allerlei vormen voorbij deze ochtend. Er was een taalgoochelaar en een muziekoptreden. En er stonden verschillende kramen waar inwoners terecht konden voor informatie of om zich in te schrijven voor Nederlandse lessen en/of computerlessen. Ook stond er een kraam van het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) voor inwoners die hulp kunnen gebruiken bij het online regelen van overheidszaken.

Taal is belangrijk om mee te doen in de maatschappij. Net als het kunnen omgaan met een computer. Genoeg mensen hebben moeite met lezen / schrijven of om online mee te komen. Het DigiTaalhuis, dat iedere maandag en woensdag spreekuur draait in De Boekenberg, is een laagdrempelige plek om de Nederlandse taal te leren of voor het volgen van computerlessen. Aanmelden hiervoor is noodzakelijk en kan via het nummer 06 – 82 32 62 58. Kijk voor meer informatie over het DigiTaalhuis op www.nissewaardleert.nl

Deel deze pagina: