Live Live

Informatiemarkten tijdens Wereld Alzheimerdag

Gepubliceerd: Zaterdag 16 september 2023 18:55

Informatiemarkten tijdens Wereld Alzheimerdag

Diverse partijen kunnen bezoekers meer informatie geven over dementie en uiteraard kunnen er ook vragen worden gesteld.

Nissewaard - Donderdag 21 september staat in het teken van Wereld Alzheimerdag. Onder het motto 'Samen aan tafel' worden in Nissewaard op die dag twee informatiemarkten georganiseerd over dit onderwerp. Diverse partijen kunnen bezoekers meer informatie geven en uiteraard kunnen er ook vragen worden gesteld.

Tussen 11:30 uur en 15:00 uur kun je terecht op twee locaties: de Markt in Spijkenisse en het Atrium aan de Bernissesteyn (Christinastraat) in Zuidland. Onder andere instanties als Boa Vinda, Alzheimer Nederland, Humanitas en Argos zijn aanwezig bij de markten.

Naast alle informatie kun je ook terecht voor heerlijke poffertjes en is er ook muziek aanwezig bij beide markten. Wethouder Jeroen Postma van de gemeente Nissewaard is in Zuidland aanwezig om inwoners toe te spreken over het belang van dit thema.

Wethouder Postma vertelt hier het volgende over op de website van de gemeente Nissewaard: "Iedereen doet mee in Nissewaard, ook als je last krijgt van een geheugenstoornis. Daarom is het belangrijk dat veel betrokken partijen zich laten zien aan het publiek, zodat de kennis over deze aandoeningen wordt vergroot".

Naast de twee markten is er voor mensen met vragen over dementie of Alzheimer, iedere derde dinsdag van de maand een Alzheimer Café aan de Winston Churchillaan 31 in Spijkenisse. Daarnaast kun je voor informatie en vragen over dit onderwerp ook terecht op www.dementie.nl.

Deel deze pagina: