Live Live

Instappen bij Buurtbus Voorne in Brielle

Donderdag 05 oktober 2023 11:54

Instappen bij Buurtbus Voorne in Brielle

Tijdens de zomermaanden zijn passagiers gevraagd naar hun mening over de nieuwe route van de Buurtbus.

Brielle - Als u in Brielle of Vierpolders woont, heeft u de buurtbus (lijn 192 van EBS) ongetwijfeld op een doordeweekse dag wel eens zien rijden.

Met ingang van januari 2023 is als proef een nieuwe dienstregeling in werking getreden, waarbij alle Brielse wijken in het dienstrooster zijn opgenomen.

Tijdens de zomermaanden zijn passagiers gevraagd naar hun mening over de nieuwe route. De reacties daarbij waren niet onverdeeld enthousiast. Voor het bereiken van bepaalde voorzieningen of als men weer terug naar huis wil, moet men soms relatief vrij lang in de bus zitten. Geen ideale situatie, zodat er is nagedacht over een beter alternatief waarbij toch alle wijken in het dienstrooster opgenomen konden blijven.

Lijn 192 wordt niet voor niets BUURTbus genoemd. Dat alternatief is gevonden, waardoor passagiers in de toekomst minder lang in de bus hoeven te zitten om hun bestemming te bereiken. Met ingang van 8 januari 2024 (eerder is helaas om praktische redenen niet mogelijk) zal een nieuwe dienstregeling ingaan.

Wie nu al wil weten welke route de buurtbus dan gaat rijden, kan een mailtje sturen naar info@buurtbusvoorne.nl. Via de mail zal dan een routetabel en routekaartje worden opgestuurd. Vanaf half november zullen uitgeprinte versies hiervan in de bus aanwezig zijn, die dan op verzoek door de chauffeur verstrekt worden.

Chauffeurs gezocht

Buurtbus Voorne is ook nog steeds dringend op zoek naar chauffeurs (minimaal in bezit van rijbewijs B), die in hun vrije tijd gemiddeld twee klokuren per week op doordeweekse dagen aan de buurtbus willen/kunnen besteden.

Uitbreiding van het chauffeursbestand is noodzakelijk om deze voorziening binnen Brielle/Vierpolders te kunnen blijven garanderen. Ook belangstellenden uit omliggende plaatsen worden van harte uitgenodigd om te reageren.

Als u belangstelling hebt om als vrijwilliger op de buurtbus te gaan rijden, kunt u dat kenbaar maken door een mailtje te sturen naar bovengenoemd e-mailadres. Desgevraagd wordt er dan per omgaand informatie toegestuurd over wat het inhoudt om als vrijwilliger op lijn 192 te rijden.

Kennismaken met de Buurtbus
Een andere mogelijkheid om kennis te maken met Buurtbus Voorne is de volgende: Op de zaterdagen 7, 14 en 21 oktober zal de buurtbus van 11-13 uur als Open-Bus moment op de parkeerplaats bij het Medisch Centrum Brielle aan de Amer staan. Een aanwezige medewerker zal dan al uw vragen beantwoorden en verdere relevante informatie geven. Kom gerust langs en stap geheel vrijblijvend in.

Deel deze pagina: