Live Live

Intensievere politiecontroles voor fietsers

Gepubliceerd: Donderdag 31 januari 2019 12:12

Intensievere politiecontroles voor fietsers

Een bron van ergernis en bovendien gevaarlijk: veel fietsers rijden op de Rijksstraatweg in Hellevoetsluis aan de verkeerde kant van de weg.

Hellevoetsluis - Fietsers zijn gewaarschuwd...binnenkort zal er door de politie intensiever worden gecontroleerd op het rijden aan de verkeerde kant van de weg op de fietspaden van de Rijksstraatweg in Hellevoetsluis. 


Voor velen is dit rijden aan de verkeerde zijde een bron van ergernis en het levert gevaarlijke situaties op, temeer omdat dit fietspad vrij smal is.
In samenspraak met de gemeente is besloten om borden te plaatsen om deze fietsers nog eens extra te wijzen op het verbod om tegen de stroom in te rijden. In 2019 zal bij de politie het langzame verkeer (fietser en scooter) centraal staan. Dit komt door het groot aantal klachten dat bij de gemeente en politie binnen is gekomen.

Er zal op verschillende thema's worden ingezet, zoals het rijden in tegenovergestelde richting en het rijden met de scooter over de onverplichte fietspaden, zoals de Struytse Zeedijk en het Muiderslotpad. Daarnaast zal er ook worden opgetreden tegen het rijden zonder licht. Zeker op de vrijdag- en zaterdagavond na het stappen levert dit zeer gevaarlijke situaties op.

Deel deze pagina: