Live Live

Interview met Onno Blom

Gepubliceerd: Woensdag 30 oktober 2019 18:53

Interview met Onno Blom

Op zondagmiddag 17 november vertelt auteur Onno Blom over zijn relatie met Jan Wolkers in bibliotheek De Boekenberg.

Spijkenisse - Op zondag 17 november om 14.00 uur is auteur Onno Blom te gast in Bibliotheek de Boekenberg. Hij wordt deze middag geïnterviewd door Jan Hoogendoorn. Blom werkte namelijk meer dan tien jaar aan Wolkers’ biografie ‘Het litteken van de dood’. Tijdens deze middag staat de relatie met de natuur centraal. Uiteraard zal ook worden stilgestaan bij ander werk van Wolkers.

Verrassend is hun gezamenlijke link met Rembrandt van Rijn. Wolkers liet zich geregeld inspireren door het werk van deze wereldbekende kunstenaar. Blom bracht in 2019 het boek ‘De jonge Rembrandt’ uit waarin hij zich afvraagt hoe de kunstenaar zo bekend kon worden. Was het de stad Leiden, waar Rembrandt opgroeide? Of gewoon precies de juiste mix van leermeesters, opdrachtgevers en collega’s. Onlangs startte ook de televisieserie ‘Het raadsel Rembrandt’ waarin Rembrandt-biograaf Blom een reis maakt door het leven van de meesterschilder.

Bibliotheekleden kunnen deze middag voor € 2,50 bijwonen. Niet-leden betalen €5,- entree. Entreekaarten zijn verkrijgbaar bij de klantenservice in de bibliotheek of via www.deboekenberg.nl

Deel deze pagina: