Live Live

Inwoner Westvoorne besmet met coronavirus

Gepubliceerd: Vrijdag 06 maart 2020 14:13

Inwoner Westvoorne besmet met coronavirus

Contacten van deze patiënt zullen door de GGD benaderd worden en bij ziekteverschijnselen worden getest. 

Westvoorne - Bij een inwoner van Westvoorne is het coronavirus vastgesteld. De patiënt is teruggekeerd uit één van de brongebieden in Noord-Italië en zit op dit moment in thuisisolatie. De GGD Rotterdam-Rijnmond voert een bron- en contactonderzoek uit in de omgeving van de patiënt.

Contacten van deze patiënt zullen door de GGD benaderd worden. Mochten zij ziekteverschijnselen hebben of krijgen die passen bij het coronavirus, dan worden zij ook in (thuis)isolatie geplaatst en getest op het virus. Het RIVM en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen en passen hetzelfde protocol toe bij nieuwe patiënten: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. Door deze maatregelen verkleinen het RIVM en de GGD de kans dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden.

Actuele informatie en veelgestelde vragen over het virus vindt u op de website van het RIVM en van de GGD Rotterdam-Rijnmond. Als gemeente volgen ze het advies en de informatie van de autoriteiten op dit gebied, de GGD en het RIVM, op de voet. Ook is er een landelijk informatienummer 0800-1351.

Deel deze pagina: