Live Live

Inwoners Nissewaard willen investeren

Gepubliceerd: Donderdag 06 juni 2019 09:32

Inwoners Nissewaard willen investeren

De gemeente gebruikt de resultaten van deze peiling om de leefbaarheid en het gebruik van voorzieningen in Nissewaard verder te verbeteren.

Nissewaard - Het veiligheidsgevoel van inwoners uit Nissewaard is tussen 2016 en 2018 toegenomen. Dat blijkt uit de Nissewaard Peiling die afgelopen najaar is gehouden onder 8.000 inwoners. De vraag wat de inwoners van Nissewaard van de leefbaarheid van hun buurt of kern vinden stond centraal in het onderzoek.

Meer inwoners van Nissewaard voelen zich veilig en er zijn minder inwoners, die vanwege onaangename gevoelens een bepaalde situatie ontlopen. Het aandeel inwoners dat vaak bang is voor specifieke gevaren, zoals die van de industrie en extreem weer, is klein.

Uit de Nissewaard Peiling 2018 blijkt dat de fysieke kwaliteit van de woonomgeving verbeterd is, maar ook is duidelijk dat investeren in buitenruimte nodig blijkt. Bijna een kwart van de inwoners wil meehelpen aan het verbeteren van de buurt.

De gemeente Nissewaard gebruikt de resultaten van deze Nissewaard Peiling om de leefbaarheid en het gebruik van voorzieningen in Nissewaard verder te verbeteren.

Cijfers en ervaringen

Het aandeel sportende kinderen en volwassenen is in vergelijking met 2016 verder toegenomen. Voor alle culturele voorzieningen geldt, dat vrijwel iedereen tevreden is. Inwoners zijn ook tevreden over de recreatiegebieden in de gemeente. Men is iets minder tevreden over het winkelcentrum in Spijkenisse. Acht procent van de inwoners voelt zich eenzaam. Dit cijfer is lager in de kleine kernen, dan in Spijkenisse.

Rapporten bereikbaarheid en duurzaamheid

In 2018 zijn twee nieuwe onderwerpen aan de Nissewaard Peiling toegevoegd: Bereikbaarheid en Duurzaamheid. Hierover zijn aparte rapporten samengesteld.

Bereikbaarheid

Meer dan de helft van de werkende Nissewaarders werkt niet op Voorne Putten. Voor hen leveren de bruggen en tunnel de meeste vertraging op. Het merendeel van de inwoners die de (elektrische) fiets, bromfiets of scooter voor hun woon-werkvervoer gebruiken, is tevreden over de route naar hun werk.

Duurzaamheid

De meeste Nissewaarders zijn bereid een bijdrage te leveren aan een duurzaam en energiezuinig Nissewaard. Het bezit van hybride of elektrische auto’s is tussen 2016 en 2018 toegenomen. Het energieverbruik van de eigen woning is voor verbetering vatbaar.

Deel deze pagina: