Live Live

Inzamelingsactie Maerlant voor slachtoffers aardbeving

Vrijdag 17 februari 2023 12:43

Inzamelingsactie Maerlant voor slachtoffers aardbeving

Ook leerlingen van het Maerlant College in Brielle hebben familie in de door de aardbeving getroffen gebieden.

Brielle - In de nacht van 5 op 6 februari zijn er in Turkije en Syriƫ zware aardbevingen geweest. Inmiddels is duidelijk dat er meer dan 40.000 mensen om het leven zijn gekomen bij deze tragische gebeurtenis.

De schade is enorm en veel gezinnen bezitten alleen nog maar de kleding die zij nu dragen.

Ook leerlingen van het Maerlant hebben familie in de getroffen gebieden. Een van deze leerlingen is daarom met haar zus een lokale inzamelingsactie voor goederen gestart. Denk hierbij aan warme kleding, dekens en hygiƫne producten. De school heeft daarop een oproep naar alle leerlingen en hun ouders of verzorgers en medewerkers verstuurd om goederen te doneren.

Zij hebben massaal gehoor gegeven aan deze oproep. Er zijn zelfs mensen geweest die het bericht in hun netwerk, bijvoorbeeld via facebook of LinkedIn hebben gedeeld, waardoor ook buitenstaanders goederen af hebben geleverd. Enorm volle karren met goederen zijn aan het Rode Kruis overgedragen. Zij zorgen voor de distributie ervan.

Rector Michael Scheffers is trots op de betrokkenheid die hiermee in zeer korte tijd is getoond en hoopt dan ook dat de spullen zo snel mogelijk op de getroffen plaatsen aankomen.

Deel deze pagina: