Live Live

Inzamelingsactie voor onderhoud twee AED’s

Woensdag 02 augustus 2023 12:53

Inzamelingsactie voor onderhoud twee AED’s

De electroden van beide AED’s moeten voor 1 september 2023 vervangen worden.

Hellevoetsluis - Zondag 24 juli en maandag 25 juli hebben alle bewoners van de Dichters - en Schrijversbuurt een flyer in hun brievenbus ontvangen over een actie. Initiatiefnemers van deze actie zijn Marijan en Louis Keijsers.

Een paar jaar geleden hielden zij in deze buurt een crowdfund-actie via BuurtAED.nl. Dankzij deze actie hebben de bewoners twee AED’s voor de buurt verzameld. Deze AED’s hangen aan de gevels van de Bomansflat en de AM de Jonglaan 9.

De elektroden en de batterijen van de AED’s hebben beperkte houdbaarheid. De electroden van beide AED’s moeten voor 1 september 2023 vervangen worden. De batterijen zijn eind 2024 aan de beurt om vervangen te worden. Het vervangen van een set electroden en een batterij bedraagt ca 225 euro per AED. Het vervangen plus de nieuwe houdbaarheidsdata wordt aan Hartslag.Nu doorgegeven. Alleen dan blijven beide AED’s als inzetbaar geregistreerd voor oproepen. Bovenop dit bedrag komt de jaarlijkse verzekeringspremie tegen diefstal en vandalisme.

De uitgedeelde flyer aan de bewoners gaf hier informatie over. Marijan en Louis hebben in de flyer aan de inwoners gevraagd om een financiële bijdrage in een retourenvelop te bezorgen bij hun huisadres. Met de totale opbrengst maken zij een financieel fonds voor het terugkerende onderhoud van beide AED’s. De eerste respons in de afgelopen week was geweldig goed. Marijan en Louis kunnen een mooi bedrag op een speciale bankrekening bijschrijven. Hiermee kan binnenkort de vervanging van electroden gedaan worden.

Marijan en Louis willen via dit artikel de bewoners hartelijk bedanken die een bijdrage hebben gegeven. Met dit artikel laten zij ook weten dat de actie goed loopt. Het eindbedrag van de actie willen zij eind augustus in een vervolgartikel in Groot Hellevoet bekend maken. Misschien is de envelop met de flyer bij sommige bewoners in de vergeethoek geraakt. Deze bewoners willen zij met dit artikel van harte uitnodigen om alsnog een envelop met de bijdrage te bezorgen op Staringhof 25. De actie loopt na de eerste week nog gewoon door. Hoe groter het eindbedrag wordt hoe vaker er electroden en batterijen vervangen kunnen worden.

Ten slotte, bent u aanwezig of er getuige van dat er iemand in uw omgeving in nood is vanwege een hartstilstand of hartinfarct, blijf kalm en bel meteen als eerste 112. De medewerker van 112 instrueert u stap voor stap hoe te handelen totdat professionele hulpverlening ter plaatse is. Zij nemen de reanimatie over. In de afgelopen jaren zijn deze AED’s enkele malen gebruikt.

Deel deze pagina: