Live Live

Inzetten op schuldpreventie tijdens coronacrisis

Gepubliceerd: Zaterdag 21 november 2020 12:43

Inzetten op schuldpreventie tijdens coronacrisis

Door de coronacrisis hebben meer mensen financiële problemen of dreigen daarin terecht te komen.

Ook in deze onzekere tijden kunnen bewoners bij de gemeente Nissewaard terecht voor een vrijblijvend financieel adviesgesprek met het Preventieteam. Dit adviesgesprek helpt inwoners vroegtijdig bij dreigende financiële problemen. U krijgt meer overzicht op uw financiën en er wordt een oplossing gezocht voor de ontstane betalingsachterstand(en). Vanwege de coronamaatregelen vindt het adviesgesprek met een medewerker van het Preventieteam digitaal of telefonisch plaats.

Het ontstaan van betalingsachterstanden in de vaste lasten kan iedereen overkomen. Door de coronacrisis hebben meer mensen financiële problemen of dreigen daarin terecht te komen. Misschien bent u uw baan kwijt of is er door ziekte een daling in uw inkomen. Of er is een grote verandering in uw leefsituatie geweest. Misschien heeft u moeite met budgetteren of bent u het overzicht even kwijt. Vraag daarom tijdig hulp om onnodige extra kosten en stress te voorkomen.

Wetswijziging in de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening

De Wet gemeentelijke schuldhulpverlening is dit jaar veranderd. De wijziging houdt in dat woningcorporaties, energie- en waterbedrijven en zorgverzekeraars vanaf 1 januari 2021 de verplichting hebben om betalingsachterstanden bij hun klanten te melden bij de gemeente. Gemeenten moeten deze meldingen oppakken en hun inwoners in een vroegtijdig stadium hulp aanbieden.

Indien de gemeente een melding op uw adres ontvangt, zal een medewerker van het Preventieteam u een kaart sturen of proberen u telefonisch te bereiken. Bij meerdere meldingen op uw adres zullen de preventiemedewerkers u persoonlijk bezoeken. In alle gevallen krijgt u een aanbod voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Online geldplannen

Wilt u zelf aan de slag? Op de gemeentelijke website staan acht geldplannen, die u advies geven en kunnen u helpen om meer overzicht te krijgen. U kunt de geldplannen anoniem invullen zodat uw privacy is gewaarborgd. Kijk voor meer informatie op www.nissewaard.nl/onlinegeldplannen.

Zelf contact opnemen

Bevindt u zich momenteel in een situatie waarin er schulden zijn ontstaan of dreigen er schulden te ontstaan en komt u moeilijk rond? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan en samen zoeken wij met u naar een oplossing.

Telefoon : 14 0181

E-mail : preventie@nissewaard.nl

www.nissewaard.nl/adviesgesprek

Deel deze pagina: