Live Live

Jan Blankenspeld voor Hennie Wiersma

Gepubliceerd: Maandag 13 september 2021 19:45

Jan Blankenspeld voor Hennie Wiersma

De Jan Blankenspeld is een Hellevoetse onderscheiding die alleen in speciale gevallen wordt uitgereikt.

Hellevoetsluis - Maandagmiddag 13 september ontving Hennie Wiersma de Jan Blankenspeld uit handen van burgemeester Milène Junius. Deze Hellevoetse onderscheiding krijgt zij voor haar jarenlange inzet in het welzijnswerk.

Hennie Wiersma ging in december 2020 met pensioen na jarenlange trouwe dienst binnen het welzijnswerk. Bij Stichting Push; centrum voor Vrijwilligerswerk was zij betrokken bij vele mooie projecten als de vrijwilligersvacaturebank, dienstenruil, klussendienst en het Alzheimercafé. Sinds 2002 was zij de steun en toeverlaat voor lokale partijen als buurthuizen, Anders Spelen, Vluchtelingenwerk en de Scholingswinkel. Vanaf 2016 was zij actief betrokken bij het opzetten van het platform ‘Fijn je te zien’ (aanpak tegen eenzaamheid en talentontwikkeling van kwetsbare inwoners) en het aansturen van de vrijwilligers.

Naast haar dagelijks werk waar ze veel meer tijd in stak dan volgens haar dienstverband nodig was, vond Hennie tijd om de belangen van de Hellevoeters te behartigen via de politiek. Zowel op plaatselijk als provinciaal niveau. Van 2014-2018 was zij raadslid voor de PvdA.

Deze jarenlange, enthousiaste, belangeloze inzet wil het college van burgemeester en wethouders graag belonen. Daarom heeft het college (unaniem) besloten de Hellevoetse onderscheiding, de Jan Blankenspeld, toe te kennen aan Hennie Wiersma.

Jan Blankenspeld

De Jan Blankenspeld is een Hellevoetse onderscheiding die alleen in speciale gevallen wordt uitgereikt, het gaat om uitzonderlijke verdiensten voor de Hellevoetse samenleving. De beslissing voor de uitreiking ligt bij het college van burgemeester en wethouders.

Deel deze pagina: