Live Live

Jan Blankenspeld voor streekarchivaris Bob Benschop

Gepubliceerd: Woensdag 16 november 2022 13:56

Jan Blankenspeld voor streekarchivaris Bob Benschop

De Jan Blankenspeld is een Hellevoetse onderscheiding die alleen in speciale gevallen wordt uitgereikt. 

Hellevoetsluis - Dinsdagmiddag 15 november ontving Bob Benschop de Jan Blankenspeld uit handen van burgemeester Milène Junius. Deze Hellevoetse onderscheiding krijgt hij voor zijn jarenlange onvermoeibare inzet als streekarchivaris voor Hellevoetsluis.

Historie toegankelijk voor iedereen

Bob Benschop zet zich al sinds jaar en dag in voor het in stand houden en de verspreiding van de historie van Hellevoetsluis en Voorne-Putten. Of het nu gaat om onderzoek doen, meedenken, lezingen en informatie geven, publicaties/boeken schrijven, zich inzetten voor het stadsmuseum en andere museale ontwikkelingen, ondersteuning geven aan de diverse musea, niets is hem te veel. Hij weet op zijn eigen wijze en met een dosis humor de geschiedenis toegankelijk te maken voor iedereen. Zonder de heer Benschop en zijn tomeloze inzet zou de geschiedenis van Hellevoetsluis niet zo bekend zijn.

Burgemeester Milène Junius: “Hellevoetsluis is een gebied met een hele rijke historie. We leren en ontdekken hierover steeds weer nieuwe dingen. En de inzet van Bob Benschop is hierin van grote waarde. Niet alleen het ontdekken, maar ook het delen van deze kennis binnen onze gemeenten én daar buiten. Dat vraagt veel toewijding en passie voor het vak. Hier zijn wij de heer Benschop dan ook erg dankbaar voor!”

Jan Blankenspeld

De Jan Blankenspeld is een Hellevoetse onderscheiding die alleen in speciale gevallen wordt uitgereikt, het gaat om uitzonderlijke verdiensten voor de Hellevoetse samenleving. De beslissing voor de uitreiking ligt bij het college van burgemeester en wethouders.

Deel deze pagina: