Live Live

Jarige Ger Vos ontvangt Erepenning Brielle

Gepubliceerd: Dinsdag 05 januari 2021 16:20

Jarige Ger Vos ontvangt Erepenning Brielle

De erepenning is dinsdagmiddag uitgereikt door burgemeester Gregor Rensen in de studio van Ger Vos.

Brielle - Het gemeentebestuur van Brielle kent volgens traditie de mogelijkheid om tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst als blijk van waardering en erkentelijkheid een Erepenning toe te kennen. Dit jaar is het helaas niet mogelijk om een traditionele nieuwjaarsbijeenkomst te organiseren in de Sint-Catharijnekerk. Toch heeft het college van burgemeester en wethouders besloten dit jaar een erepenning uit te reiken, daarin bevestigd door de gemeenteraad van Brielle.

De erepenning is dinsdag uitgereikt aan Ger Vos. Hij zet zijn muzikale talenten niet alleen in voor zijn eigen inkomen, maar ook voor het initiëren en ondersteunen van diverse goede doelenacties en – organisaties sinds 2002. Daarnaast zet hij zich in voor de eenzame ouderen in de regio. De Gouden Generatie zoals hij ze zelf noemt. Hij organiseert belangeloos en voor eigen risico al sinds 2012 het grote muzikale evenement Feeling Good Tour speciaal voor ouderen in de regio.

De erepenning is uitgereikt door burgemeester Gregor Rensen in de studio van Ger Vos. De gemeentelijke erepenning van de gemeente Brielle wordt al vanaf 1986 uitgereikt aan personen of groepen die zich op basis van vrijwilligheid zeer verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeente Brielle.

Alternatieve nieuwjaarsbijeenkomst

Dit jaar is er een alternatief bedacht voor de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst in de Sint- Catharijnekerk. De nieuwjaarsbijeenkomst stond gepland op woensdag 6 januari. In plaats van een fysieke bijeenkomst komt er woensdagavond 6 januari een nieuwjaarsvideo online met sfeerimpressie van de uitreiking van de erepenning, een vertolking van het Brielle-lied door Ger Vos en de nieuwjaarstoespraak van de burgemeester.

Daarnaast ontvangt ieder huishouden dit jaar een nieuwjaarswens van de gemeente om zo toch verbonden te zijn. Bij deze wens zijn vijf Brielse ansichtkaarten gevoegd. Die kunnen verstuurd worden aan mensen dicht in de buurt of juist ver weg.
Foto: Hans van Buuren

Deel deze pagina: