Live Live

Jonge helden gezocht in Gemeente Brielle

Gepubliceerd: Donderdag 08 oktober 2020 14:17

Jonge helden gezocht in Gemeente Brielle

Het lintje is uitsluitend bedoeld is voor jongeren tot en met 18 jaar.

Brielle - Lintjes werden in gemeente Brielle tot op heden alleen aan volwassenen toegekend, maar vanaf nu komt daar verandering in. Het zogenaamde Jongerenlintje is in het leven geroepen. Het Brielse college is erg blij met de invoering van dit lintje en vindt het belangrijk om de maatschappelijke betrokkenheid van jongeren te stimuleren en te waarderen.

Er zijn jongeren die zich op een bijzondere wijze inzetten binnen de Brielse samenleving op het gebied van vrijwilligerswerk en/of mantelzorg, maar ook een bijzondere heldendaad kan aanleiding zijn om iemand voor te dragen. En juist in deze coronatijd zijn er jongeren geweest, die zich extra hebben ingezet om steun of hulp te bieden aan andere mensen. Wij zijn op zoek naar die jongeren.

‘Deze jonge helden zijn nu niet goed zichtbaar, maar verdienen wel de aandacht. Door het jongerenlintje worden zij eens even goed in het zonnetje gezet’, aldus wethouder Bert van Ravenhorst.

Iedereen kan een jongere voordragen. Er moeten wel twee meerderjarige personen het voorstel ondersteunen, die geen familie zijn.

Ken jij een jonge held, die een lintje verdient? Meld hem of haar nu aan. Op de website van gemeente Brielle staan de voorwaarden en het aanmeldformulier. www.brielle.nl/jongerenlintje

Deel deze pagina: