Live Live

Jongeren voor jongeren in “Stuifakkers”

Dinsdag 09 januari 2024 12:29

Jongeren voor jongeren in “Stuifakkers”

Rockanje - De nog jonge DJ Renzo Keijzer bood direct aan om deze middag geheel belangloos de muziek te verzorgen.

Dat er jongeren zijn die zich graag inzetten voor anderen bleek afgelopen weekend in “Stuifakkers” in Rockanje. Een viertal dagen in de week is daar in de vorm van hun dagbesteding een grote groep jongeren, die grotendeels woonachtig is op de Voornse Hoeve aan de Oostvoornse Molendijk, actief bezig met het bereiden van een vers gekookte maaltijd voor de bewoners van het complex en daarbuiten.

Van maandag tot en met donderdag sloven zij zich uit, zowel met het bereiden, het uitserveren, maar ook het dagelijkse schoonmaakwerk. Iets dat zo gewaardeerd wordt door de vaste vrijwilligersgroep van “De Branding”, de mensen dus, die de bar bezetten en met veel plezier ook aanwezig zijn bij de vele muziek activiteiten van Welzijn Ouderen Westvoorne. Zo ontstond spontaan het idee om voor de mensen van de Voornse Hoeve, maar ook voor de bewoners van de Catharina hoeve in Vierpolders die tot dezelfde organisatie behoort, de handen ineen te slaan, en voor hun een mooie nieuwjaarsviering te organiseren. Maar uiteraard ook voor hun ouders, mantelzorgers en niet te vergeten de leiding die bestaat uit Nadia en Kim, die er toch telkens met elkaar in slagen om samen met de jongeren de nodige lekkere maaltijden op tafel te zetten. Zoals enige tijd geleden zelfs met groot succes een 5 gangen kerstdiner met 65 senioren aan tafel. Iets om zonder meer, zo bleek uit de reacties van de gasten, trots op te zijn!

DJ Renzo Keijzer

Toen dan ook de nog jonge, maar zeer getalenteerde DJ Renzo Keijzer via zijn oma Truus, die vaste bezoekster van “Stuifakkers” is, op de hoogte kwam van de nieuwjaarsviering voor onder meer de jeugdige restaurant medewerkers van de Voornse Hoeve, hoefde hij als jongere er eigenlijk niet over na te denken en bood dan ook direct aan om deze middag geheel belangloos de muziek te verzorgen. Iets dat goed in de smaak viel bij de jongeren en zorgde voor een zeer succesvolle muzikale middag.

Renzo Keijzer is dan ook geen onbekende in de regio. Hij speelde helemaal in op de wensen van de jongeren en bood ze dan ook ruimschoots de gelegenheid om hun zangkunsten te vertonen. De jonge 15 jarige DJ is al drie jaar bezig in de muziek. Aangestoken na een bezoek met zijn ouders aan After 12 Events in Den Haag, heeft dit jonge talent zijn sporen nu al verdiend door het draaien bij verschillende feesten in Rotterdam en omgeving. Ook is Renzo DJ bij stichting “Push” voor de jeugd uit de regio en heeft hij zijn kunsten vertoond bij Breezze, Badlust, Beach West, Café Nobel en bij de opening van Voetbalvereniging Rockanje. Trots is hij zelf op het feit dat hij op een feest in Brielle mocht draaien bij Monastery Events, een evenement met grote namen zoals Paul T, Bass Chaserz , Ruthless en dj Rob en MCjoe.

Renzo, waarvan we zeker nog meer gaan horen, vindt het erg leuk om hier in de omgeving iets voor de mensen en in het bijzonder de jongeren, te kunnen doen en ze zo een leuke dag te bezorgen. Voor de toekomst zou hij heel graag willen doorbreken in de dj-wereld. Bij de organisatoren en bezoekers in “Stuifakkers” aan de Rockanjese Briggemandreef kan hij inmiddels niet meer stuk en zij zien hem dan ook graag nog eens terugkomen!

Deel deze pagina: